Codegarden 2016

01 juli 2016

To read this post in english, see:
Umbraco.com - A first-timers impressions of Codegarden

Lite mer än två veckor har gått sedan Codegarden 2016 och sakta men säkert börjar jag att hämta mig från dessa inspirerande dagar. Detta var mitt första besök på Codegarden och jag hade höga förväntningar. Klicka här för att läsa inlägget på Umbraco.com om mina förväntningar på Codegarden 2016. Jag hoppades få möjlighet att träffa trevliga och intressanta människor och dessutom komma hem med massor av inspiration och motivation för att bygga fler och bättre applikationer med Umbraco. Med facit i hand kan jag bara konstatera att allt var ännu bättre än jag hade vågat hoppas.

Den 14  juni drog jag, tillsammans med mina kollegor från Webmind, Jens Josefsson och Robert Möllefors, till Odense i Danmark. Direkt vid Codegarden Warmup Partyt på Umbraco HQ fick vi möjlighet att lära känna många av de andra besökarna. Vi fick dessutom en rundvandring på HQ med självaste Niels Hartvig som gav oss en glimt under huven på Umbraco. Det var en extremt rolig och uppskattad fest och det gav verkligen en kickstart på hela Codegarden.

Codegardens första dag började med att Douglas Robar hälsade alla välkomna med en ”Level 5 Good Morning”. När vi sagt god morgon till varandra klev Niels Hartvig upp på scenen för sin Keynote och presenterade då även årets MVP´s. En av de som fick gå upp på scenen och ta emot utmärkelsen detta år var jag. Jag känner mig väldigt glad och stolt för denna utmärkelse och Jens sken som en sol när en av hans utvecklare fick gå upp på scenen och ta emot publikens applåder. Läs mer om utmärkelsen i Jens blogginlägg: Hedersutnämnande till Dennis på årets Codegarden. Niels Hartvig presenterade också intressanta siffror om Umbraco och gav oss en hel del glimtar av framtiden och Umbraco 8. Väldigt spännande!

Resten av dagen varvade vi intressanta sessions med mingel och mat. Extra kul var det att vår kund Christian Hoffman från Lambrettawatches.com, kom hela vägen till Odense för att tala om varför de valde Webmind, Umbraco och uCommerce när de byggde om sin webshop. Stort tack till dig Christian för detta!

Själv uppskattade jag verkligen Jeavon Leopolds workshop om Flexible Load Balancing som jag tyckte var väldigt lärorik. Dagen avslutades med en inblick i ”The future for Umbraco Core” med HQ’s Shannon Deminick följt av middag och en gemensam efterfest. Nyttigt och socialt i en härlig kombination.

Dag två satsade Robert och jag på sessions riktade till oss som utvecklare. Vi grottade ner oss i ämnen som Umbraco+Firebase, Migrating Mom to Uaas, Extreme Property Editors, Tour de Backoffice och Umbraco As a Service. Jens, som har lite mer säljfokus, valde i stället att lära sig mer om Personalization, Life as a ecommerce shop owner och Komplett Group. Oavsett intresse fanns det alltid något att lyssna på. Problemet var snarare hur man skulle välja. Det är bra att alla sessions finns tillgängliga på webben.

Liksom första dagen var det inte bara allvar – vi fick också vara med på den mytomspunna Umbraco Bingo och den bästa sushin jag någonsin ätit. Men eftersom ”What happens at Umbraco bingo, stays at Umbraco bingo” – så väljer jag att lämna händelserna från denna legendariska och fullständigt galna tillställning osagda. Ni som var närvarade vet.

Under den avslutande dagens ”Open Space Sessions” fanns det möjlighet för vem som helst att starta en diskussionsgrupp om valfritt ämne. Deltagarna fick sen välja vilken diskussion de ville närvara vid. En bra möjlighet att få inblick i andras utmaningar och perspektiv. Jens fokuserade på säljinriktade sessions medan Robert och jag satsade på de mer tekniska. Vi gick dock tillsammans på en session om ”How to improve Codegarden”. En session i helt linje med Umbracos transparanta approach och grundläggande attityd om att alltid ge deras Community en möjlighet att påverka och lyfta sina idéer.

Codegarden avslutade med Package Competition och Umbraco Awards. Det var riktigt roligt att som svensk se Phosworks vinna i kategorin ”Best Integration” med sin lösning åt ATG, men också såklart SpringSummer och Aristotole Labs lösning åt BeaconSage. Grymt bra jobbat allihopa!

Nu är de fantastiska dagarna i Odense över och jag kan bara konstatera att det var precis så givande och inspirerande som jag hade hoppats. Jag har som utvecklare fått med mig massor av ny kunskap för att bygga bättre och mer tekniskt avancerade applikationer.

Jag längtar redan till nästa års Codegarden – förhoppningsvis ses vi där!

 Photo credit to Douglas Robar (header image and slides 5 to 9)

  • Dåligt väder på vägen ner.
  • Dennis & Robert på Codegarden Warm up Party
  • Dennis på Codegarden Warm up Party.
  • Vi träffade mycket trevligt folk!
  • Vinkar
  • Chief Unicorn Niels Hartvig
  • Fullt fokus på varje session!
  • Djupa diskussioner.
  • Christian, Vidar, and Alfredo as they talk Why we picked Umbraco: 3 case stories
  • Nattkonferens.

Hör av dig! Skriv några korta rader om ditt projekt och skicka till oss. Vi kontaktar dig för ett fortsatt resonemang om hur vi kan hjälpa dig med din webb.

Vet du redan vem du vill prata med – kontakta oss direkt.
Emma Ekholm
Emma Ekholm

Sälj & strategi

emma@webmind.se
Jens Josefsson
Jens Josefsson

Byråchef

jens@webmind.se
Erik Knutsson
Erik Knutsson

Design / Front end Developer

erik@webmind.se
Leon Lindeberg
Leon Lindeberg

Systemutvecklare

leon@webmind.se
Linus Dahl
Linus Dahl

Design / Front end Developer

linus@webmind.se
031 - 18 70 80
info@webmind.se
Södra Gubberogatan 8,
416 63 Göteborg