E-handel med Umbraco och Ucommerce

Jens Josefsson

06 november 2017

Med världens vänligaste publiceringssystem, en kraftfull e-handelsmodul och världens bästa Webmind har du framgångsreceptet för en unik och spännande e-handel. Här berättar vår byråchef Jens Josefsson om vilka möjligheter som finns.

Att välja rätt plattform för både publiceringssystem och e-handel är en utmaning. På Webmind satsar vi uteslutande på Umbraco som publiceringssystem och vi tycker att det är en utmärkt grund också för e-handel. Då kompletterar vi med e-handelsmodulen Ucommerce och vår egen expertis inom e-handel.

Med Umbracos enkla gränssnitt sköter man snabbt och snyggt texter, bilder och innehåll på hemsidan och shoppen. Umbraco bygger på Microsofts tekniker och är väldigt säkert och flexibelt. En annan stor fördel är att Umbraco är open source, vilket innebär att vi kan modifiera sajten precis som vi vill och att våra kunder slipper licensavgifter.

Handelsmodulen Ucommerces styrka är att det är en ren e-handelsplattform som är skapad för att samverka med befintliga CMS. Ucommerce fokuserar all sin energi, utveckling och kompetens på att göra e-handeln så bra som möjligt. Det är flexibelt och lätthanterligt med många färdiga funktioner och tredjepartslösningar. Om man summerar kostnader för licensavgifter, utveckling, drift och support är det också en väldigt prisvärd lösning.

Ucommerce används av över 3000 varumärken världen över– däribland stora internationella företag som Reebok, OKQ8, Heinz, Bic, Emirates, I amsterdam, Faber-Castell, Rodendahl, Porsche, Salming, Bliz och Lambretta Watches.

Ucommerce är till skillnad från Umbraco en licensierad produkt och därmed inte open source, och det tycker vi på Webmind är bra. Genom att betala en licensavgift får man som kund fortlöpande uppdateringar, säkerhetsfixar och kontroller och vi kan som leverantör trycka på för nya lösningar och buggfixar. Vi tycker inte att man ska driva sin affärskritiska plattform utan garantier och support från en plattformsleverantör. 

Webmind är Sveriges första och hittills enda Ucommerce Power House

Ucommerce Power House är deras högsta partnernivå. Därmed får vi en närmare relation med bolaget bakom, tillgång till support och möjlighet att vara med och påverka Ucommerces utveckling. Våra utvecklare är certifierade på plattformen och har en bred erfarenhet och en djup kunskap i ämnet.

Det var ikke noget svær beslutning at udnævne Webmind til Ucommerce Power House for 2017/2018. De har praktisk talt været first-movers på det svenske marked og været tro væbnere siden deres aller første Ucommerce-løsning. Webmind laver nogle af de lækreste e-commerce løsninger blandt alle vores partnere. De ved hvad de snakker om, og udover at være fagligt dygtige, er de også nogle utroligt rare mennesker at arbejde sammen med. Vi glæder os over det gode partnerskab, og ser frem til mange gode ”e-commerce years together”.

-Anders Stentebjerg, Global Partner Manager Ucommerce

 

Utöver de två fantastiska plattformarna Umbraco och Ucommerce behöver man en kompetent och erfaren byrå. Lyckad e-handel handlar om mer än en fungerande teknisk lösning och att man finns på nätet. Vi på Webmind är vana att jobba fortlöpande för att förbättra våra kunders affärer, och har expertis inom design, gränssnitt och användarflöden. Vi kan helt enkelt skapa snygga, lätthanterade shoppar som ger merförsäljning.

För Capella Industries har vi till exempel utvecklat flera olika shoppar i en och samma lösning med lambrettawatches.com som första butik. För Future Group med fem olika varumärken inom sol- och sportglasögon har vi tagit över utvecklingen av befintliga shoppar, som exempelvis bliz.com.

Har du en vision eller utmaning inom e-handel, eller vill du bara veta mer? Kontakta mig eller någon av mina kollegor för en förutsättningslös diskussion.

Mer i bloggen om Ucommerce:

Mer om Umbraco och Ucommerce:

Hör av dig! Skriv några korta rader om ditt projekt och skicka till oss. Vi kontaktar dig för ett fortsatt resonemang om hur vi kan hjälpa dig med din webb.

Vet du redan vem du vill prata med – kontakta oss direkt.
Joakim Kullberg
Joakim Kullberg

Systemutvecklare/Helpdesk Manager

joakim@webmind.se
Erik Knutsson
Erik Knutsson

Fullstack Developer / Office Manager Örebro

erik@webmind.se
Elena Svensson Reutova
Elena Svensson Reutova

Systemutvecklare

elena@webmind.se
Jasmin Kraitiss
Jasmin Kraitiss

Digital marknadsförare

jasmin@webmind.se
Johannes Tveitan
Johannes Tveitan

Systemutvecklare / Systemarkitekt

johannes@webmind.se
Jens Josefsson
Jens Josefsson

Byråchef / Partner

jens@webmind.se
Leon Lindeberg
Leon Lindeberg

Systemutvecklare

leon@webmind.se
Roger Norling
Roger Norling

Projektledare

roger@webmind.se
Emma Ekholm
Emma Ekholm

CFO / Partner

emma@webmind.se
Linus Dahl
Linus Dahl

Frontend, UI/UX Designer

linus@webmind.se
031 - 18 70 80
info@webmind.se
support@webmind.se
Södra Gubberogatan 8,
416 63 Göteborg