E-handel med Umbraco

Jens Josefsson

20 april 2015

Med världens vänligaste publiceringssystem, världens bästa Webmind och en kraftfull e-handelsmodul har du framgångsreceptet för en unik och spännande e-handel. Jens berättar om vilka möjligheter som finns.

Att välja rätt plattform för både publiceringssystem och e-handel är en utmaning. På Webmind satsar vi uteslutande på Umbraco som publiceringssystem och tycker att det också är en utmärkt grund för e-handel.

Om vi börjar med Umbraco som publiceringssystem så kan vi sedan välja två olika spår, antingen utvecklar vi en helt skräddarsydd lösning i Umbraco eller också så använder vi någon av de färdiga e-handelsmodulerna som finns på marknaden.

Skräddarsydd lösning

Om behovet ser väldigt annorlunda ut mot normala e-handelslösningar så är troligtvis en skräddarsydd lösning rätt väg att välja. Det gäller oftast större B2B-lösningar med kopplingar till affärssystem och liknande. Kunderna i webshopen har redan en etablerad relation och kommer inte betala med kort utan via faktura vilket förändrar hela kassaflödet.

Här bygger våra systemutvecklare upp en lösning helt utifrån varje enskild kunds behov med Umbraco som grund.

e-handelsmoduler till Umbraco

Av de olika e-handelsmodulerna som finns till Umbraco har vi valt att satsa på två olika beprövade system. Vilken av dem två som är att föredra beror mycket på vilka funktioner och vilken storlek på e-handelslösning man efterfrågar.

undefined

TeaCommerce

”The best Umbraco e-commerce platform. Sell anything - Easy to use ”

En kraftfull e-handelsplattform med gott om funktioner och möjligheter. Plattformen är lättarbetad och har inbyggt stöd för flera olika betallösningar, den har också bra funktioner för sökmotorsanpassningar. Licensen är en rimlig kostnad och en engångsavgift, det finns också möjlighet att köpa till löpande support.

TeaCommerce utvecklas av den danska webbyrån TeaSolutions, ett duktigt team som ger oss bra stöd och support i vår produktion med plattformen.

Läs mer

undefined

uCommerce

”Your premier .NET ecommerce platform . Easy to use - flexible for growth”

uCommerce heter vårt andra alternativ. Även det utvecklas av ett dansk företag och här erbjuds tre olika storlekar med olika licenser och prisalternativ. För en liten och enkel webbshop kommer man långt med deras gratisversion.

Deras ProEditon och EnterpriseEditon är väldigt kraftfulla lösningar med fantastiska möjligheter. Båda har en årlig licensavgift och olika möjligheter för support och stöd.

Läs mer

Sammanfattningsvis

Gemensamt för samtliga lösningar är tryggheten i Umbraco som grund, flexibiliteten i gränssnitt, funktioner och kopplingar, möjligheter till framtida utveckling samt den kompetens och engagemang som Webmind kompletterar produktionen med. Vi bygger såklart alltid med repsonsiv webbdesign och med sökmotorsanpassningar.

Har du en vision eller utmaning inom e-handel, eller vill du bara veta mer? Kontakta mig eller någon av mina kollegor för en förutsättningslös diskussion.

Hör av dig! Skriv några korta rader om ditt projekt och skicka till oss. Vi kontaktar dig för ett fortsatt resonemang om hur vi kan hjälpa dig med din webb.

Vet du redan vem du vill prata med – kontakta oss direkt.
Jens Josefsson
Jens Josefsson

Byråchef / Partner

jens@webmind.se
Joakim Kullberg
Joakim Kullberg

Systemutvecklare/Helpdesk Manager

joakim@webmind.se
Elena Svensson Reutova
Elena Svensson Reutova

Systemutvecklare

elena@webmind.se
Roger Norling
Roger Norling

Projektledare

roger@webmind.se
Erik Knutsson
Erik Knutsson

Fullstack Developer / Office Manager Örebro

erik@webmind.se
Emma Ekholm
Emma Ekholm

CFO / Partner

emma@webmind.se
Johannes Tveitan
Johannes Tveitan

Systemutvecklare / Systemarkitekt

johannes@webmind.se
Jasmin Kraitiss
Jasmin Kraitiss

Digital marknadsförare

jasmin@webmind.se
Leon Lindeberg
Leon Lindeberg

Systemutvecklare

leon@webmind.se
Linus Dahl
Linus Dahl

Frontend, UI/UX Designer

linus@webmind.se
031 - 18 70 80
info@webmind.se
support@webmind.se
Södra Gubberogatan 8,
416 63 Göteborg