Erik & Leon är Umbraco Certified Masters

Jens Josefsson

21 september 2018

Erik och Leon har varit på kurs i Stockholm, den anordnades av Umbraco HQ och bestod av fem delkurser. Leon gjorde alla delkurserna nu, men Erik hade redan gjort en av dem vid ett tidigare tillfälle och gjorde resterande fyra den här gången. Varje delkurs avslutas med ett test och om man klarar det blir man certifierad i ämnet kursen berör. Kurserna Erik och Leon har gått och certifierats i den här gången är:

Vid kurstillfället i Stockholm fanns det möjlighet att få tre titlar, beroende på hur många av delkurserna man klarade:

Det gick väldigt bra för både Erik och Leon som båda två nu är Umbraco Certified Masters! Det finns för närvarande bara ett fåtal Umbraco Certefied Masters i Sverige, och inte så många i resten av världen heller, så vi är otroligt stolta över att två av dessa är våra kollegor. Stort grattis till er båda!

Enligt Umbraco är en Umbraco Certified Master någon som verkligen kan Umbraco. Så här säger de om certifieringen:

 

You know the full product, both in regards to implementation, UI and extending it. And you know how best to do it. This makes it possible to command an ”architectural role” in an Umbraco project. You can create anything and you are able to suggest new ways of doing thigs, smarter and simpler. Basically, knowing it all makes it simpler and more fun for you to do your job.

 

När vi frågade Erik och Leon vilken nytta de upplever att certifiering kommer innebära för dem själva och Webmind svarade de båda att certifieringen är ett bevis på deras omfattande kunskaper om Umbraco, vilket blir en trygghet för dem, byrån och kunderna.

 

Certifieringen är en bra validering på de saker vi lärt oss under alla år vi har jobbat med Umbraco och hållit oss uppdaterade på senaste best practices rekommenderade av Umbraco. - Erik Knutsson – Fullstack Developer / Office Manager Örebro

 

På frågan hur den här certifiering har gjort dem båda bättre på sina jobb svarar de att utbildningsveckan har lärt dem hur de kan använda Umbraco på bästa sätt. De har fått lära sig så kallade best practices i utvecklingen direkt från Umbraco, något som kan vara svårt att ta reda på på egen hand.

 

Med min ökade kompetens efter veckan så är jag idag både snabbare i utvecklingen och har även breddat vad som är möjligt för mig att skapa. Nästan allt är möjligt med Umbraco.
- Leon Lindeberg – Systemutvecklare

 

De är båda eniga om att certifieringen är en trygghet för byråns befintliga och potentiella kunder, den är ett bevis på att arbetet håller hög kvalitet och att utvecklarna vet vad de gör.

För oss på Webmind är kurser och certifikat väldigt viktiga. Kurserna ger oss värdefull kompetensutveckling och certifikaten är ett bevis på att vi och våra utvecklare faktiskt har kompetens för det vi arbetar med.

Kompetensutveckling är något som betyder mycket för oss, och en av anledningarna till att Erik och Leon har gått kurserna och blivit Umbraco Certified Masters är för att de i framtiden ska kunna hålla i Fundamentals-kursen för YH-elever.

Förutom de kurser Erik och Leon gick i Stockholm har Umbraco nu tagit fram två nya kurser. Den ena kursen heter Cloud Developer och kommer hållas för första gången i Göteborg den 15 november, alltså dagen innan vi anordnar Umbraco Sweden Festival. Den andra kursen heter Content Management och är Umbracos första kurs som inte riktar sig till utvecklare. Verkligen spännande med nya kurser, och extra spännande att få ha premiären för en Umbraco-kurs här hos oss i Göteborg.

Det är alltid ett högt tempo på Umbracos kurser, och det ställer höga krav på deltagarna. Att klara alla certifieringar vid ett och samma kurstillfälle kräver mycket hårt arbete. Därför vill vi återigen gratulera både Erik och Leon till den fina prestationen!

Hör av dig! Skriv några korta rader om ditt projekt och skicka till oss. Vi kontaktar dig för ett fortsatt resonemang om hur vi kan hjälpa dig med din webb.

Vet du redan vem du vill prata med – kontakta oss direkt.
Leon Lindeberg
Leon Lindeberg

Systemutvecklare

leon@webmind.se
Elena Svensson Reutova
Elena Svensson Reutova

Systemutvecklare

elena@webmind.se
Jens Josefsson
Jens Josefsson

Byråchef / Partner

jens@webmind.se
Roger Norling
Roger Norling

Projektledare

roger@webmind.se
Jasmin Kraitiss
Jasmin Kraitiss

Digital marknadsförare

jasmin@webmind.se
Erik Knutsson
Erik Knutsson

Fullstack Developer / Office Manager Örebro

erik@webmind.se
Emma Ekholm
Emma Ekholm

CFO / Partner

emma@webmind.se
Linus Dahl
Linus Dahl

Frontend, UI/UX Designer

linus@webmind.se
Johannes Tveitan
Johannes Tveitan

Systemutvecklare / Systemarkitekt

johannes@webmind.se
Joakim Kullberg
Joakim Kullberg

Systemutvecklare/Helpdesk Manager

joakim@webmind.se
031 - 18 70 80
info@webmind.se
support@webmind.se
Södra Gubberogatan 8
416 63, Göteborg