Ett fullspäckat Umbraco år

09 januari 2017

Det har varit ett händelserikt år för oss på Webmind på flera plan – framförallt i Umbraco-sammanhang. För er som följt oss i bloggen och sociala medier är det knappast en nyhet. Nu när året precis har dragit igång tänkte jag göra en sammanfattning av 2016 och passa på att blicka framåt mot ett förhoppningsvis gnistrande 2017.

En ny partner: uCommerce

Det började med att vi fick möjlighet att jobba med en för oss helt ny e-handelsmodul: uCommerce. Vi satsade direkt på en uCommerse Master Class och kan efter det titulera oss uCommerce Certified Developers. Som nyblivna certifierande utvecklare byggde vi sedan en spännande webshop för Lambretta Watches. Vi är väldigt nöjda med hur webshopen blev och uCommerce har verkligen varit en fröjd att jobba med.

Läs mer:
Kundcase LambrettaWatches.com
Case Story uCommerce.net om Lambretta Watches

Massor av nya vänner: Meetups

I april och september arrangerade vi Göteborg Umbraco Meetup. Det är en del jobb, men väl värt besväret. Att få möjlighet att sprida kunskap om Umbraco och träffa trevliga Umbraco-utvecklare är fantastiskt roligt. Varje enskild Meetup är så oerhört givande och för egen del lämnar jag alltid tillställningarna med ny kunskap och massor av nya vänner. Och det är just av den anledningen som vi satsar på att arrangera uSweFest 2017. En heldag fullproppad med sessions, workshops och massa härliga Umbraco-människor. Mer info om uSweFest kommer inom kort, vi räknar med att ha den nya siten med fullständigt schema och anmälningsfunktion live i slutet av januari.

Läs mer:
Göteborg Umbraco Meetup (april)
Göteborg Umbraco Meetup (september)

En ny upplevelse: Codegarden

Även om själva Codegarden i sig inte är något nytt så var det en ny upplevelse för oss på Webmind. Och vilken upplevelse det blev! Tre dagar fullproppade med sessions, workshops och mingel med utvecklare från hela världen, gjorde att vi kom hem så fyllda med inspiration att vi började koda redan i bilen på väg hem. Undertecknad mottog även en MVP titel för mina bidrag till Umbraco’s supportforum, något jag är både stolt och tacksam för. Vi kommer definitivt åka till Codegarden nästa år, och förhoppningsvis alla kommande år.

Läs mer:
Intervju på Umbraco.com inför Codegarden
Blogginlägg om vår upplevelse från Codegarden
Jens blogginlägg om Umbraco MVP
Blogginlägg på Umbraco.com efter Codegarden

En ny plattform: Umbraco Cloud

En av de saker vi tog med oss från Codegarden var Umbraco Cloud. Vi har skrivit och pratat mycket om denna plattform som vi tycker är imponerande hjälpmedel att bygga grymma webblösningar med. Jag ska inte försjunka mig i Umbraco Cloud just nu – men läs gärna våra tidigare inlägg i ämnet. Jag lovar också att det kommer att komma fler…

Läs mer:
Webmind flyttar till UaaS
Umbraco as a Service byter namn till Umbraco Cloud

En härlig avslutning

När detta spännande år gick mot sitt slut slutade inte trevligheterna att ramla in. Jag blev erbjuden att skriva ett inlägg till Umbracos julkalender ‘24 Days in Umbraco’, en möjlighet som jag självklart inte kunde motstå. I den så summerar jag några av fördelarna med Umbraco sett ur Webminds perspektiv. Vi fick även in en hel del nya uppdrag från välkända varumärken. Flera av dem på Umbraco Cloud, vilket vi är väldigt glada för.

Nu taggar vi inför ett nytt år med nya utmaningar, flera härliga kunder, uSweFest 2017, Codegarden och massa nya certifieringar. Det känns som det kommer bli ett bra 2017! :)

Läs mer:
24 days.in/umbraco-cms: Moving to Umbracoland
uSweFest 2017 - Save the date 7 april 2017
Spana in uSweFest.com

The Numbers 2016:

Antal Umbraco lösningar Webmind producerade 2016: 12 st
Antal Umbraco lösningar vårt dotterbolag uSite producerade 2016: 19 st
Antal Umbraco lösningar i Umbraco Cloud vi producerade 2016: 5 st
Antal Umbraco relaterade blogginlägg vi skrivit 2016: 21 st *
* Inte enbart på Webmind´s blogg utan även Skrift.io, Umbraco.com, 24days.in/umbraco-cms med flera.

Hör av dig! Skriv några korta rader om ditt projekt och skicka till oss. Vi kontaktar dig för ett fortsatt resonemang om hur vi kan hjälpa dig med din webb.

Vet du redan vem du vill prata med – kontakta oss direkt.
Linus Dahl
Linus Dahl

Design / Front end Developer

linus@webmind.se
Emma Ekholm
Emma Ekholm

Sälj & strategi

emma@webmind.se
Leon Lindeberg
Leon Lindeberg

Systemutvecklare

leon@webmind.se
Jens Josefsson
Jens Josefsson

Byråchef

jens@webmind.se
Erik Knutsson
Erik Knutsson

Design / Front end Developer

erik@webmind.se
031 - 18 70 80
info@webmind.se
Södra Gubberogatan 8,
416 63 Göteborg