Göteborg Umbraco Meetup

11 maj 2016

Inspirerad av How Diverse Umbraco Community Involvement Can Lead to Greater Success Both Personally & Professionally och Tips for Starting and Running a Local Umbraco Meetup bestämde jag mig för att 2016 skulle vara det året jag blev mer involverad i Umbraco som community. Umbraco har fått både mig som individ och Webmind som företag att växa de senaste åren. Därför kände vi att det var på tiden att vi engagerar oss mer i Umbracos community och träffar andra Umbracoutvecklare. Varför inte satsa på ytterligare ett lokalt Umbraco Meetup?!

När vår Umbracoresa började för några år sedan hade vi också ett Meetup. Det var en fantastisk möjlighet att träffa duktiga Umbracoutvecklare och lära känna andra i branschen. Vilken input vi fick under träffen och så kul det var att lyssna på och träffa andra som ser fördelarna med Umbraco. Dessutom presenterade Markus ”Knappen” Johansson sitt Newsletter Studio. Det var tydligt under träffen att det finns en genuin önskan om att vi Umbracoutvecklare vill hålla ihop och hjälpas åt att sprida Umbraco som varumärke. På sikt kommer det ju säkert ge oss alla mer business.

Efter att ha jobbat med Umbraco ett par år och lärt känna plattformen ville vi göra vårt Göteborg Umbraco Meetup till en tradition. Så den 21 april var det fullt på Webminds kontor i Göteborgs innerstad. En härlig blandning av gamla och nya bekantskaper minglade, åt mat och pratade Umbraco. Kan det bli bättre?

Med öl i handen och mat i magen drog vi igång showen. Jens Josefsson presenterade oss på Webmind. Berättade om vår relation till Umbraco och hur vi tänkt lägga upp vårt Meetup. Själv berättade jag om arbetet bakom vår första uCommerce site. Vi har arbetat med andra e-handelsplattformar tidigare, men det var roligt att lyfta förstagångsperspektivet. Jag berättade om vad som var smidigt och vad som eventuellt kunde varit enklare – men framförallt ville jag ge en känsla för uCommerce. Jag hoppas att deltagarna efter min presentation inte känner att de ger sig in på helt okänd mark när de själva ska bygga sin första uCommerce site.

Vi fick också finbesök i form av Rakel H Sigurdardóttir, Marketing- & partner manager på uCommerce ApS. Hon hörde själv av sig och bad att få komma för att göra en presentation om uCommerce och deras partnerprogram. Hon ville dessutom göra en videointervju med mig om hur arbetet med uCommerce hade gått från start till mål. Rakel bjöd också på en uppskattad chans att få ställa frågor om kostnader och partnerskap. Tusen tack till dig Rakel som kom hela vägen till Göteborg Umbraco Meetup!!

Under kvällens öppna diskussion pratade vi bland annat om olika e-handelsverktyg och om det stundande Codegarden 2016. Många verkade ha riktigt spännande projekt igång och vi hoppas kunna höra mer om dessa senare. Varför inte på nästa Göteborg Umbraco Meetup som vi planerar till hösten 2016. Boka redan nu in den 15 september och börja fundera på vad du ska dela med dig av!

Vi på Webmind vill tacka alla er som kom till Göteborg Umbraco Meetup och hoppas ni alla kommer i höst. Har du tankar och idéer om ämnen och presentationer – hör av dig till mig på dennis@webmind.se.

Till dig som funderar på att starta en egen lokal Meetup: fundera inte mer, bara gör det. Du vet aldrig vilka som kommer dyka upp och du kan knyta kontakter och träffa duktiga Umbracoutvecklare i din närhet.

Tips för dig som vill starta ett eget Meetup:


Framförhållning

Skicka ut inbjudan i god tid! Vi var själva lite sena och därför har vi redan nu börjat bjuda in till höstens omgång av Göteborg Umbraco Meetup.

Snacks och dryck

Man blir törstig av att lyssna. Och hungrig. Så snåla inte med mat och dryck. Det är dessutom en bra isbrytare för deltagare som inte känner varandra.

Sprid ditt Meetup

Vi använde meetup.com, Facebook och Twitter för att nå våra besökare.

Ha en agenda

Med en tydliga agenda får du struktur på mötet och ordning på presentationerna. Glöm inte att lämna tid och luft för spontana diskussioner. Med en agenda känns ditt Meetup proffsigt och välplanerat, men inte stressigt. Mingla mycket – det är då vi hinner knyta kontakter.

Fler tips finns på Tips for Starting and Running a Local Umbraco Meetup

  • Göteborg Umbraco Meetup
  • Göteborg Umbraco Meetup
  • Göteborg Umbraco Meetup
  • Göteborg Umbraco Meetup
  • Göteborg Umbraco Meetup
  • Göteborg Umbraco Meetup
  • Göteborg Umbraco Meetup
  • Göteborg Umbraco Meetup
  • Göteborg Umbraco Meetup

Hör av dig! Skriv några korta rader om ditt projekt och skicka till oss. Vi kontaktar dig för ett fortsatt resonemang om hur vi kan hjälpa dig med din webb.

Vet du redan vem du vill prata med – kontakta oss direkt.
Emma Ekholm
Emma Ekholm

Sälj & strategi

emma@webmind.se
Linus Dahl
Linus Dahl

Design / Front end Developer

linus@webmind.se
Jens Josefsson
Jens Josefsson

Byråchef

jens@webmind.se
Erik Knutsson
Erik Knutsson

Design / Front end Developer

erik@webmind.se
Leon Lindeberg
Leon Lindeberg

Systemutvecklare

leon@webmind.se
031 - 18 70 80
info@webmind.se
Södra Gubberogatan 8,
416 63 Göteborg