Umbraco Certified Master

Jens Josefsson

24 mars 2017

Hej Dennis! I förra veckan var du i Köpenhamn för att ta några certifieringar hos Umbraco. Eftersom du klarade av det galant har jag förstått att du nu kan betitla dig Umbraco Certified Master – vad innebär det?

– Det betyder att jag har gjort alla certifieringar som Umbraco erbjuder. Jag har alltså gått alla deras kurser och passerat proven. För att få ha kvar den titeln måste jag fortsätta gå alla kurser som finns så oavsett vad de lanserar för typ av nya kurser måste jag gå dem för att fortsätta vara en Certified Master. För mig är certifieringen ett kvitto på att jag håller mig uppdaterad och att jag verkligen gör allt för att vara så bra på Umbraco som det är möjligt att vara.

Vad har du och Webmind för nytta av dessa certifieringar?

– De är väldigt lärorika och det är bra att få en genomgång på hur Umbraco tycker att man ska bygga bra webb med deras verktyg och hur de tycker att vi ska lösa olika saker. På utbildningarna dyker det alltid upp massa nya saker att tänka på och det är toppen att få möjlighet att prata och diskutera med andra utvecklare.

Vilka certifieringar är det du har tagit den här gången?

– Jag har läst tre kurser. Den första riktade sig till att förhöja användarupplevelsen för administratörer. Den andra riktade sig väldigt specifikt mot oss utvecklare och handlade om hur man bäst jobbar med Umbraco i MVC och med Visual Studio. Den sista dagen lärde vi oss om integreringar och om hur man så smidigt som möjligt kan migrera en traditionell MVC site till en Umbraco site.

Vad var den största utmaningen?

– Jag kände inte att det var någon större utmaning, utbildningsmaterialet var så tydligt och väl sammansatt att man enkelt kunde följa med i utbildningarna.

Hur har den här certifieringen gjort dig bättre på ditt jobb?

– Det är alltid trevligt att repetera och finslipa delar som man redan behärskar, samt få insyn i hur andra jobbar med Umbraco. Sedan lärde jag mig en massa nya tekniker som jag kommer att använda framöver och som definitivt kommer göra mig till en ännu bättre utvecklare.

Men vad är det egentligen som gör dig till en bra systemutvecklare på Webmind?

– Att jag är bra på Umbraco och att jag är noggrann. Jag lägger mycket tid på små detaljer som inte andra tänker på. Jag tänker mycket på slutanvändaren – administratören – som kanske ska använda siten varje dag i flera år.

Vad gör dig till en bra tillgång för en kund?

– I Umbraco ligger mycket av ansvaret på utvecklaren att backoffice blir bra. För att siten ska bli bra både för besökaren och för administratören måste vi som utvecklare bygga en bra grund. Om vi gör vårt jobb bra kommer användarna också tycka att Umbraco är bra och det är ju det vi vill!

Enligt Umbraco själva är en Umbraco Certified Master en person som verkligen kan Umbraco. De skriver:

 

”You know the full product, both in regards to implementation, UI and extending it. And you know how best to do it. This makes it possible to command an “architectural role” in an Umbraco project. You can create anything and you are able to suggest new ways of doing things, smarter and simpler. Basically, knowing it all makes it simpler and more fun for you to do your job.”

Hör av dig! Skriv några korta rader om ditt projekt och skicka till oss. Vi kontaktar dig för ett fortsatt resonemang om hur vi kan hjälpa dig med din webb.

Vet du redan vem du vill prata med – kontakta oss direkt.
Leon Lindeberg
Leon Lindeberg

Systemutvecklare

leon@webmind.se
Linus Dahl
Linus Dahl

Design / Front end Developer

linus@webmind.se
Emma Ekholm
Emma Ekholm

Sälj & strategi

emma@webmind.se
Erik Knutsson
Erik Knutsson

Design / Front end Developer

erik@webmind.se
Jens Josefsson
Jens Josefsson

Byråchef

jens@webmind.se
031 - 18 70 80
info@webmind.se
Södra Gubberogatan 8,
416 63 Göteborg