Umbraco Certified Professional

Jens Josefsson

23 mars 2017

I mitten av mars var Webminds systemutvecklare Robert i Köpenhamn för att ta två certifieringar hos Umbraco.

Vilka certifieringar tog du?

– Den första kursen var Umbraco, Visual Studio & ASP.NET MVC, där kände jag mig bekant med det mesta. Visual Studio är den utvecklingsmiljö vi använder mest och ASP.NET MVC är den teknik vi främst jobbat med de senaste sex åren, både med och utan Umbraco.

– Andra kursen, Umbraco Application Integration, handlade om hur man på bäst och enklast sätt integrerar en Umbraco-plattform med ett annat befintligt system. Vi jobbade utifrån en befintlig e-handel som var i behov av ett nytt gränssnitt och övningarna handlade om att hämta in produkter utifrån ett antal kriterier från den ena plattformen och lista dessa på en ny Umbraco-plattform. Kursen var väldigt givande och det blev en heldag av aha-upplevelser.

Hur har du i din roll på Webmind nytta av att vara Umbraco Certified Professional?

– Det är roligt med en sådan titel och det är ett bevis på att jag håller den nivå som Umbraco förväntar sig av en certifierad utvecklare. Gentemot våra kunder, gamla som nya, är det ett bevis på att vi på Webmind kan det vi gör och att vi har alla förutsättningar för att leverera en bra produkt.

Vad är det bästa med att jobba med Umbraco?

– Att det är så flexibelt. Vill man använda Umbraco som det är rakt upp och ner kan man göra det, men det finns också möjlighet att bygga ut, haka på egen funktionalitet och verkligen skräddarsy verktyget så att det fungerar så som en kund vill ha det. Dessutom finns det så många Umbraco-utvecklare som hänger i forum där användarna hjälper andra och själva får hjälp. Många bidrar med att vidareutveckla själva kärnan i Umbraco eller utvecklar användbara ”packages”, plug-ins som man själv kan installera och använda. Människor lägger tid på att hjälpa andra, utan att ta betalt för det, just för att Umbraco är så bra som det är.

Var gör dig bra på ditt jobb?

– Jag ser det mer som att vi på Webmind är bra på våra jobb. Att bygga webb så som vi gör det på Webmind, är ett lagarbete. För att ett projekt skall bli bra, behövs flera personer som är specialiserade inom sina områden. Om sajten inte ser bra ut spelar det ingen roll hur bra underarbetet är. Eller tvärt om.

Robert Möllefors

Vad gör dig till en bra kollega?

– Att jag är lyhörd och lätt att jobba tillsammans med, oftast go och glad och sprider glädje omkring mig. Jag diskuterar ofta lösningar med mina kollegor och jag uppmuntrar mina kollegor att göra detsamma med mig.

Vad gör dig till en bra tillgång för en kund?

– Kommunikationen med kunder tycker jag är väldigt viktig. Jag tar mig tid att vara tydlig och förklarande i de fall det behövs. Småsaker försöker jag alltid lösa så snart som möjligt. Det är roligare att svara att det är redan gjort och siten är uppdaterad, än att svara med att önskemålet är noterat och kommer att fixas när jag har tid. Skillnaden märks när kunden svarar. Istället för ett ”Ok” så kommer det snälla ord och ibland också en skönt nördig gif-animation.

Hör av dig! Skriv några korta rader om ditt projekt och skicka till oss. Vi kontaktar dig för ett fortsatt resonemang om hur vi kan hjälpa dig med din webb.

Vet du redan vem du vill prata med – kontakta oss direkt.
Emma Ekholm
Emma Ekholm

Sälj & strategi

emma@webmind.se
Linus Dahl
Linus Dahl

Design / Front end Developer

linus@webmind.se
Leon Lindeberg
Leon Lindeberg

Systemutvecklare

leon@webmind.se
Jens Josefsson
Jens Josefsson

Byråchef

jens@webmind.se
Erik Knutsson
Erik Knutsson

Design / Front end Developer

erik@webmind.se
031 - 18 70 80
info@webmind.se
Södra Gubberogatan 8,
416 63 Göteborg