Varför certifierar vi våra utvecklare?

01 oktober 2014

På Webmind har vi under de senaste åren satsat på att certifiera våra utvecklare. De som är inblandade i produktionen har sedan 2012 samlat på sig inte mindre än 12 stycken certifikat, utfärdade av Microsoft och fördelade på olika tekniker och arbetssätt.

Samtliga våra utvecklare är certifierade av Microsoft, med titlar som MCP, MCSD och MCPD. För oss är det en trygghet att veta att vi, enligt Microsoft, uppfyller de kompetenskrav som ställs på oss. Det hjälper oss att i alla lägen välja den bästa lösningen för alla inblandade, då vi utvecklar webblösningar. Vi anser också att det är en trygghet för kunden att veta att utvecklarna i deras projekt har skriftliga bevis på den tekniska kompetens som krävs för att leverera en stabil och pålitlig applikation.

undefined

Förutom tryggheten som certifieringar ger, så är det också ett sätt för oss att vidareutveckla vår personal. Varje certifiering kräver en del studier och fördjupning inom olika ämnen. Allt eftersom Microsoft vidareutvecklar sina ramverk som vi programmerar i, så finns nya certifikat för oss att plocka. På så sätt följer vi utvecklingen och skaffar oss samtidigt ny kunskap.

Inom kort kommer vi även att låta våra utvecklare certifiera sig i olika nivåer inom Umbraco, det Open Source-CMS våra anställda förälskat sig i. Det blir ett bevis på att vi är duktiga och pålitliga leverantörer också på detta plan.

undefined

Det finns dessutom andra fördelar med att ha certifierade utvecklare: Både Microsoft och Umbraco erbjuder partnerskap till de företag som utvecklar inom deras områden. Ett grundkriterium för ett partnerskap är just att företaget har ett visst antal certifikat, fördelat på ett antal anställda. På Webmind kommer vi inom en snar framtid att ansöka om att ingå partnerskap med både Microsoft och Umbraco. Vår förhoppning är att det skall leda till nya kunder, nya projekt och framför allt nya utmaningar.

Hör av dig! Skriv några korta rader om ditt projekt och skicka till oss. Vi kontaktar dig för ett fortsatt resonemang om hur vi kan hjälpa dig med din webb.

Vet du redan vem du vill prata med – kontakta oss direkt.
Jens Josefsson
Jens Josefsson

Byråchef

jens@webmind.se
Linus Dahl
Linus Dahl

Design / Front end Developer

linus@webmind.se
Erik Knutsson
Erik Knutsson

Design / Front end Developer

erik@webmind.se
Emma Ekholm
Emma Ekholm

Sälj & strategi

emma@webmind.se
Leon Lindeberg
Leon Lindeberg

Systemutvecklare

leon@webmind.se
031 - 18 70 80
info@webmind.se
Södra Gubberogatan 8,
416 63 Göteborg