Webmind 2016 – en nyårskrönika

Jens Josefsson

29 december 2016

Foto av Anders Wester

Snart har ännu ett år passerat och det är nu mer än tolv år sedan jag startade Webmind. Ändå känns det som att vi fortfarande bara är i början av vad vi ska kunna uppnå.

Året har varit det i särklass bästa under de här tolv åren. Vi har tagit stora steg i vår utveckling och mycket positivt har hänt. Vi har ökat omsättningen med drygt 30% från föregående år och vinsten likaså. Men den största vinsten ligger i vårt teams framgångar och framsteg under året.

När jag skriver det här sitter jag och tittar ut över ett juligt Göteborg. Utsikten är hänförande, men det är också bland det sista jag gör just här. Fastigheten ska renoveras och med visst vemod tar vi med oss våra skrivbord och datorer och flyttar till något nytt och ännu bättre.

Vår grymma Design / Front end Developer Linus fick i början av året uppbackning av en ny medarbetare, Erik Knutsson. Erik är en duktig utvecklare och trevlig kille som känns lika given i gänget som övriga. Vi är otroligt stolta och glada över våra fantastiska medarbetare som är med och bidrar till att sätta Webmind på kartan. Robert som är den som har varit anställd längst hos oss firade femårsjubileum i år med tårta, champagne och guldklocka.

Certifieringar och kvalitet

I början av året blev vi Microsoft Silver Partner, en stark kvalitetsstämpel på vår kompetens. Vi har sedan 2015 varit uCommerce Certified partner och blev under 2016 uppgraderade till uCommerce Certified Solution Partner, ytterligare ett kvalitetsbevis. Under året blev Umbraco Registered Partner, nästa mål är att bli Umbraco Certified Partner och redan i januari kommer vi gå våra första certifieringskurser.

Med färre kunder och projekt än tidigare år har vi kunnat fokusera på några riktigt stora och spännande projekt. Vårt arbete med Winefinder.se har fortsatt under 2016 och i slutet av året jobbade vi mer än någonsin med deras e-handel. Även Lambretta Watches e-handel har vidareutvecklats liksom interna system för FG Nordic. Just nu jobbar vi dessutom för en statlig myndighet och för ett bolag i Volvo-koncernen, mer spännande än så kan året knappast avslutas.

Vår satsning på Umbraco inleddes för tre år sedan, men har under året intensifierats. I dag är vi en renodlad Umbraco-byrå och jobbar med tekniker och tjänster kopplade till Umbraco, bland annat molntjänsten Umbraco Cloud. Vi har också jobbat hårt på att engagera oss i Umbracos community och fördjupa vår kompetens. Vi besökte Codegarden i Odense, arrangerade Meetups för Umbraco-entusiaster och knöt närmare band både med Umbraco HQ och branschkollegor.

Två Meetups hann vi med under året. Runt 30–40 personer medverkade på det sista och vi hade talare från Sverige, Norge och Danmark. Redan i april arrangerar vi Sveriges första Umbraco-festival uSweFest.

Framtidsspaning

Nu ser vi med spänning fram emot 2017! Vi har mycket på gång och en ambition och framtidstro som är på topp. Vi siktar på att expandera med flera utvecklare och hitta fler kompetenser som kan hjälpa oss att utvecklas vidare. Innan årsskiftet går flyttlasset till nya, större och fräschare lokaler i Turionhuset på Södra Gubberogatan.

Satsningen på Umbraco kommer att fortsätta med certifieringar och partnerskap och en given resa till Codegarden i Odense.

Vi ser fram emot att arrangera dels uSwefest i april som vi hoppas ska dra ett sjuttiotal besökare från Sverige, Norge och Danmark men också vanliga Meetups och kanske andra, än så länge, hemliga projekt.

Samtidigt ska vi jobba för att se till att mycket fortsätter vara som det är, att vi behåller nuvarande personal, att vi tar väl hand om befintliga kunder och att vi behåller den attityd som utgör grunden för vilka vi är och vad vi gör.

Med det så tackar jag, min kollega Emma och våra medarbetare för ett fantastiskt år och önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

 

Hör av dig! Skriv några korta rader om ditt projekt och skicka till oss. Vi kontaktar dig för ett fortsatt resonemang om hur vi kan hjälpa dig med din webb.

Vet du redan vem du vill prata med – kontakta oss direkt.
Emma Ekholm
Emma Ekholm

CFO / Partner

emma@webmind.se
Jasmin Kraitiss
Jasmin Kraitiss

Digital marknadsförare

jasmin@webmind.se
Jens Josefsson
Jens Josefsson

Byråchef / Partner

jens@webmind.se
Elena Svensson Reutova
Elena Svensson Reutova

Systemutvecklare

elena@webmind.se
Roger Norling
Roger Norling

Projektledare

roger@webmind.se
Joakim Kullberg
Joakim Kullberg

Systemutvecklare/Helpdesk Manager

joakim@webmind.se
Erik Knutsson
Erik Knutsson

Fullstack Developer / Office Manager Örebro

erik@webmind.se
Linus Dahl
Linus Dahl

Frontend, UI/UX Designer

linus@webmind.se
Leon Lindeberg
Leon Lindeberg

Systemutvecklare

leon@webmind.se
Johannes Tveitan
Johannes Tveitan

Systemutvecklare / Systemarkitekt

johannes@webmind.se
031 - 18 70 80
info@webmind.se
support@webmind.se
Södra Gubberogatan 8,
416 63 Göteborg