Webmind 2017 – en nyårskrönika

Jens Josefsson

29 december 2017

Vilket år vi har haft! En del besvikelser och utmaningar men ändå, 2017 blir vårt hittills mest framgångsrika år och förhoppningarna på det kommande året är på topp!

Vi började året med att flytta in i vårt nya fina kontor på Södra Gubberogatan. Dubbelt så stort som vårt förra med bra möjligheter till roliga events och till expansion. Under året har mycket inhandlats och fixats och jag tror att vi känner oss riktigt hemmastadda nu.

Vi arrangerade Sveriges första Umbraco Festival, uSweFest som blev en Succé. Runt 70 personer samlades den 7:e April för att utbyta kunskaper och erfarenheter.

Under första delen av året lämnar två av våra medarbetare oss på kort tid och i ett av fallen med en sur eftersmak. Ett slag mot vår tilltänkta expansion i ett redan tufft rekryteringsläge. När dammet väl lagt sig och vi reviderat vår situation har vi jobbat vidare med våra nya förutsättningar och den fantastiska personal som är kvar. Både kvalité och produktionstakt har höjts avsevärt inom vår Umbraco-produktion och bättre rutiner är på plats, helt enkelt en proffsigare produktion.

Vi får också in nya stjärnor under året, Erica inom sälj- och marknad på uSite och Leon som systemutvecklare på Webmind. Vi har också förmånen att ta emot ett antal duktiga och trevliga LIA-elever under året vilket vi hoppas på att det kan leda till mer.

Vi gör också en ordentlig satsning på vårt koncept på uSite med nya grafisk profil, ny site, uppdaterat koncept och ny mall. Under sista halvåret har vi fått in många nya kunder och sett att uSite fungerar numera för en betydligt bredare målgrupp.

Utmärkelser, certifieringar och partnerskap.

I början av året blir vi Umbraco Certified Partner, en kvalitetsstämpel på vår produktion och en tydlig markering för vårt engagemang och ambition inom Umbraco. I juni utnämns jag till Umbraco MVP och senare under sommaren blir jag dessutom Ucommerce MVP samtidigt som Webmind blir Sveriges första Ucommerce Power House. Fantastiskt roligt för mig personligen och ett gott betyg för hela teamets fantastiska insats och slit. Under hösten tar vi ytterligare certifikat för Ucommerce.

Kunder och projekt

Flera av våra stora kunder sedan tidigare har fortsatt att anlita oss mycket under året, vi fortsätter att utveckla Winefinders e-handel, VCRS info-siter och FG Nordics återförsäljarsystem för att nämna några. Samtidigt välkomnade vi under året flera nya spännande kunder och fick in flera nya intressanta uppdrag från befintliga kunder.

Mer skoj än någonsin

I de utmaningar som året bitvis har inneburit har vi fokuserat lite extra på att försöka att göra gemensamma, roliga saker. De få soliga sommardagarna innebar grillad lunch, vi har haft fler AWs än någonsin och fussball-spelet har gått ännu hetare än vad popcorn-maskinen gjort. Vi har hunnit med konfererande på Danmarksfärja, Gin och Tonic-provning och en fantastisk julfest med vinprovning tillsammans med vår kund Winefinder och vår samarbetspartner Zenta.

Gin och tonic-provningen gav mersmak, nu är det inte längre bara jag och Emma som föredrar en drink på fredag eftermiddag istället för den tidigare klassiska fredagsölen.

Framåt

Vi har otroligt mycket spännande i pipen för 2018, allt kan vi inte berätta om än men vi är verkligen taggade på framtiden.

uSweFest blir en officiell Umbraco festival och kommer att heta Umbraco Sweden Festival. Vi har flera nya medarbetare på gång, vi har flera praktikanter inbokade vi ökar vår satsning på Umbraco och Ucommerce, bl.a. med mer kompetensutveckling med certifieringar. Mycket mer än så kommer att bli offentligt under våren.

Jag passar på att tacka kunder, leverantörer, partners, vänner, praktikanter och inte minst mitt team Emma, Linus, Erik, Erica och Leon för allt fantastiskt ni har bidragit med under 2017!

 

Hör av dig! Skriv några korta rader om ditt projekt och skicka till oss. Vi kontaktar dig för ett fortsatt resonemang om hur vi kan hjälpa dig med din webb.

Vet du redan vem du vill prata med – kontakta oss direkt.
Elena Svensson Reutova
Elena Svensson Reutova

Systemutvecklare

elena@webmind.se
Roger Norling
Roger Norling

Projektledare

roger@webmind.se
Leon Lindeberg
Leon Lindeberg

Systemutvecklare

leon@webmind.se
Emma Ekholm
Emma Ekholm

CFO / Partner

emma@webmind.se
Jens Josefsson
Jens Josefsson

Byråchef / Partner

jens@webmind.se
Erik Knutsson
Erik Knutsson

Fullstack Developer / Office Manager Örebro

erik@webmind.se
Johannes Tveitan
Johannes Tveitan

Systemutvecklare / Systemarkitekt

johannes@webmind.se
Joakim Kullberg
Joakim Kullberg

Systemutvecklare/Helpdesk Manager

joakim@webmind.se
Jasmin Kraitiss
Jasmin Kraitiss

Digital marknadsförare

jasmin@webmind.se
Linus Dahl
Linus Dahl

Frontend, UI/UX Designer

linus@webmind.se
031 - 18 70 80
info@webmind.se
Södra Gubberogatan 8,
416 63 Göteborg