Responsiv sajt baserad på Umbraco publiceringssystem

Utmaning

Tekniskt kunniga Ikaros ville ha en sajt som de själva enkelt kan uppdatera men också om de själva vid eventuellt behov kan vidareutveckla. Dessutom behövde den en mer modern och proffsig design med mobilanpassning.

Lösning

En repsonsiv sajt baserad på ett smidigt publiceringssystem och utvecklad på Microsoft .Net skulle tillgodose Ikaros behov perfekt. Webmind rekommenderade då Umbraco publiceringssystem.

Vad vi gjorde

Vi skapade upp en snygg layout, byggde en repsonsiv sajt och baserade det på Umbraco CMS. Vi tog hand om texter och bilder, vi utbildade kundens administratör och sköter fortlöpande drift och support.

Webmind har tagit fram Ikaros nya webbplats. För oss var det viktigt att webbplatsen skulle vara lättnavigerad, responsiv och ligga i linje med vår grafiska profil. Ikaros konsulter jobbar bl a med Microsoft .NET, vilket gjorde det intressant att titta på Umbraco CMS-system. Då Umbraco CMS, som var nytt för oss, överträffade våra förväntningar på funktionalitet och användarvänlighet valde vi att låta Webmind ta fram design- och lösningsförslag baserat på Umbraco CMS. Det var av stor vikt för oss att strukturen på sajten fungerande optimalt, både för besökare och sökmotorer samtidigt som det är lätt att söka och navigera bland våra konsulter, våra viktigaste produkter. Webmind har varit väldigt lyhörda för våra önskemål och samtidigt kommit med nya och kreativa idéer. Vi tycker resultatet blivit en sajt med en enkel struktur och en design som verkligen är responsiv på ett sätt som gör att det lätt att navigera både på dator, läsplatta och mobil. Vi är mycket nöjda och kan varmt rekommendera Webmind för likande projekt.

Harald Rolin - partner och VD, Ikaros AB

Tekniskt snack

Byggd i Umbraco 7.1 med flera anpassade funktioner för lätthanterlig administration av t.e.x. konsulternas presentationssidor. Lösningar för användarvänlig hantering av bilder, bildspel och anpassade ikoner.

Responsiv webbdesign


Umbraco CMS

Besök sidan

ikaros.se

Hör av dig! Skriv några korta rader om ditt projekt och skicka till oss. Vi kontaktar dig för ett fortsatt resonemang om hur vi kan hjälpa dig med din webb.

Vet du redan vem du vill prata med – kontakta oss direkt.
Linus Dahl
Linus Dahl

Design / Front end Developer

linus@webmind.se
Erik Knutsson
Erik Knutsson

Design / Front end Developer

erik@webmind.se
Jens Josefsson
Jens Josefsson

Byråchef

jens@webmind.se
Leon Lindeberg
Leon Lindeberg

Systemutvecklare

leon@webmind.se
Emma Ekholm
Emma Ekholm

Sälj & strategi

emma@webmind.se
031 - 18 70 80
info@webmind.se
Södra Gubberogatan 8,
416 63 Göteborg