Utmaningar

När Webmind påbörjade arbetet var siten långsam och den största utmaningen var att ta över en några år äldre version av Umbraco och Ucommerce. Något annat som innebar en utmaning för oss i det här samarbetet var att vi ville få siten att se helt ny ut, utan att behöva bygga om den från grunden. Att siten har tre shoppar i samma lösning, finns på flera språk och erbjuder betalning i olika valutor var något som också gjorde att vi behövde tänka till lite extra.

Lösningar

Det vi gjorde var att göra om gränssnittet på ett sätt så att vi inte behövde börja om från grunden, men slutresultatet blev ändå en site som såg helt ny och annorlunda ut. Vi fokuserade på sälj och hur besökaren snabbast möjligt kan komma från startsidan till ett avslutat köp. Dessutom gjorde vi en total uppdatering av alla system och fokuserade på att göra siten snabbare.

Tekniskt snack

Vi byggde vidare på frontend grunden som var byggd i Bootstrap och Less och bytte ut delar av javascriptet till Angular, som bara varit delvis implementerat. För att snabba på inläsning av sidor la vi ut mycket på Lazy Load. Då hela siten innan var långsam så uppdaterades Umbraco CMS och Ucommerce e-handelsmodul till senaste versionerna som skyndade på lösningen och fixade många små buggar som funnits i systemet.

Tillsammans med Webmind har vi vidareutvecklat vår e-handelssite och gjort en re-design av tidigare Umbraco lösning. Resultatet har blivit en betydligt stabilare och säkrare miljö, nytt gränssnitt och bättre page speed. En pålitlig samarbetspartner som levererar hela flödet från plattform, design och teknisk support. Alltid med fokus på funktion och användarupplevelse, samt ett bra bollplank att ha med sig i sin e-handelsutveckling. Efter första kvartalet efter dessa optimeringar ser vi redan en försäljningsökning på över 130%.

Pauline Mämpel - E-commerce Manager at Future Eyewear Group Sweden AB

Resultat

Snygg, stabil och säker! Efter ett hårt arbete med att lösa tekniska problem och designuppdateringar så ökade försäljningen med 130% under första kvartalet efter nylanseringen.

Besök sidan

bliz.com

Hör av dig! Skriv några korta rader om ditt projekt och skicka till oss. Vi kontaktar dig för ett fortsatt resonemang om hur vi kan hjälpa dig med din webb.

Vet du redan vem du vill prata med – kontakta oss direkt.
Joakim Kullberg
Joakim Kullberg

Systemutvecklare/Helpdesk Manager

joakim@webmind.se
Erik Knutsson
Erik Knutsson

Fullstack Developer / Office Manager Örebro

erik@webmind.se
Roger Norling
Roger Norling

Projektledare

roger@webmind.se
Jens Josefsson
Jens Josefsson

Byråchef / Partner

jens@webmind.se
Emma Ekholm
Emma Ekholm

CFO / Partner

emma@webmind.se
Jasmin Kraitiss
Jasmin Kraitiss

Digital marknadsförare

jasmin@webmind.se
Johannes Tveitan
Johannes Tveitan

Systemutvecklare / Systemarkitekt

johannes@webmind.se
Elena Svensson Reutova
Elena Svensson Reutova

Systemutvecklare

elena@webmind.se
Leon Lindeberg
Leon Lindeberg

Systemutvecklare

leon@webmind.se
Linus Dahl
Linus Dahl

Frontend, UI/UX Designer

linus@webmind.se
031 - 18 70 80
info@webmind.se
support@webmind.se
Södra Gubberogatan 8
416 63, Göteborg