Bliz.com

E-handel med Umbraco och Ucommerce

Bliz är ett svenskt märke som grundades 2007 och är en del av Future Eyewear Group. Här finner du bland annat sportglasögon för den som är aktiv oavsett nivå men som älskar träning och tuffa utmaningar.

Bliz sortiment genomsyras av skandinavisk design som ligger i framkant inom funktion, teknik och utseende. Produkternas funktionalitet och de tillbehör som erbjuds skapar tillsammans en oslagbar mångsidighet och flexibilitet. Webmind har samarbetat med Bliz och Future Eyewear Group sedan 2017.

Utmaningar

Bliz hade tidigare en site som var byggd med en kodbas som inte var optimerad för en växande e-handel som Bliz.com. Det fanns många flera tidigare byggda lösningar som inte möjliggjorde den vidareutveckling som Future önskade för varumärket. Den föregående siten hade ett fokus på marknad och varumärkesbyggande men för att ta nästa steg behövde sitens fokus bytas till att vara en konverterande e-handel. Det vi behövde göra var att bygga en mer flexibel lösning för Bliz, snabba upp siten och ge designen ett ansiktslyft.

Lösningar

För att lyckas med de utmaningar vi stod inför valde vi att bygga om siten helt från grunden med Uccelerate. Det gör att det som normalt skulle ta flera hundra timmar i uppstart av projektet istället mer än halverar utvecklingstiden och man får en e-handel till bara en bråkdel av priset. Det gör att kunden snabbt istället kan börja sälja sina varor och vi kan fokusera på de funktioner och design som är unikt för kunden. Vi designade om hela gränssnittet för att få den flexibiliteten i lösningen som vi var ute efter, vilket gör att vår kund enkelt kan hålla siten levande med kontinuerlig uppdatering av content efter säsong eller kampanj.

Tekniskt snack

För att få det resultatet vi var ute efter och slippa återuppfinna hjulet så byggdes hela siten med Uccelerate. Uccelerate är vårt ambitiösa projekt tillsammans med Ucommerce att skapa en accelerator för e-handel. Vi samlade all vår kunskap och kokade ner det till en flexibel grund att bygga en komplett e-handel på. Ett stort arbete gjordes även för att optimera snabbheten på siten, så vi lade ut produkter och bilder på Lazy Load vilket gör att siten svarar snabbare på första anropet. För att ge ytterligare flexibilitet för utvecklarna och smidigheten i automatiserade uppdateringar så byggdes den nya siten i Umbraco Cloud. Genom detta sparar man tid och förutom att kostnaden då minskar för kunden så ökar det även säkerheten för siten.

Resultat

Resultatet är att Bliz nu har en ny snygg och flexibel e-handel där de ökade med 93% mot föregående år. Sedan lanseringen av bliz.com har vi fått äran att bygga två ytterligare siter för Future Eyewear.

Webmind fick åter igen förtroendet när det var dags att bygga nya bliz.com, en pålitlig samarbetspartner där vi får bra support både under och efter lansering. Att arbeta med Umbraco gör det enkelt och smidigt att bygga upp nytt content och anpassa sidorna efter behov och syfte. Detta gör att vi alltid har en e-handel som speglar säsongen. Vårt smidiga samarbete med Webmind gjorde att vi med en bra dialog kunde lansera nya Bliz.com på mindre än fem veckor, ett väldigt lyckat projekt då omsättningen ökade med 93% jämfört mot föregående år.
Pauline Mämpel
E-commerce Manager at Future Eyewear Group Sweden AB

Vi är med er på hela resan

Vi tror på långsiktiga kundrelationer där det är vårt samarbete som bygger framgången. Med genomtänkt design, innehållsrikt content och en stabil teknisk grund skapar vi webbsiter som är enkla att administrera och lägger grunden till en ökad försäljning.

Se fler av våra case

Åk till toppen