Webmind har varit på Codegarden

Förra veckan var Jens, Linus, Leon och Joakim i danska Odense, Umbracos "hemstad", för att gå på Umbraco Gold Partner Summit och Codegarden. Gänget anlände till Odense på måndagskvällen då de passade på att njuta lite av den fina staden och en god middag innan den intensiva konferensen kickade igång.

På tisdagen jobbade Leon och Joakim på hotellet, med sina vanliga arbetsuppgifter, medan Jens och Linus var på Gold Partner Summit. Mötet hålls varje år dagen innan Codegarden och Umbraco Gold Partners från hela världen bjuds in för att diskutera Umbracos framtid som projekt, tjänst, community och partner. Det ger en värdefull inblick i Umbracos planer för det kommande året och en möjlighet att påverka utvecklingen.

På onsdagen började så äntligen Codegarden 2019! Det är en tre dagar lång konferens med besökare från hela världen och detta året var eventet större än någonsin, med runt 750 besökare och drygt 40 talare. Nyheter om plattformen och communityt står självklart i centrum för tillställningen, men Codegarden erbjuder inte bara de senaste nyheterna om Umbraco, utan också en chans att nätverka och träffa personal från huvudkontoret, så väl som branschkollegor från världens alla hörn.

När Webmind-gänget anlände till DOK5000, där Codegarden hölls, möttes de av representanter från Umbraco HQ som hälsade alla besökare välkomna men en high-five. Umbraco är världens vänligaste CMS och har sin egen hashtag, #H5YR, som står för High-Five You Rock. Så, en high-five var ett perfekt sätt att kicka igång årets konferens! Därefter följde öppningsceremonin på huvudscenen, bestående bland annat av ett keynote-tal levererat av Umbracos Chief Unicorn, Niels Hartvig.

När konferensen väl var igång var schemat intensivt och för att få ut så mycket som möjligt av tiden delade gänget upp sig och lyssnade på olika talare. Mellan de olika presentationerna fanns det dock tid för en del andra aktiviteter såsom fussball-turneringar eller yoga i konferensens mindfulness corner. Förutom presentationer och sociala aktiviteter blev det också under konferensens sista dag diskussioner om olika Umbraco-ämnen.

Även kvällarna var fullspäckade av aktiviteter såsom middagar, omtalat Umbraco-bingo och liveband med härlig och vänskaplig stämning.

Om man inte redan har insett vilken enorm potential den här produkten och  gemenskapen faktiskt har, då ska man besöka har Codegarden. Har man redan insett det så vet man också redan precis varför man bör åka dit. Cirka 750 personer från många olika länder, alla med en passion för Umbraco och enkla lösningar, möts under tre dagar. Självklart är det massvis av bra presentationer, vilket delvis är anledningen till att man vill vara där, men det är också allt runtomkring som gör det så givande – socialisering, diskussioner, yogapauser, bingo. Det har varit riktigt roligt och givande!–Leon Lindeberg, Systemutvecklare

Jens, Linus, Leon och Joakim är alla rörande överens om att de lärt sig otroligt mycket under sin vecka i Danmark. De är också överens om vilken fantastisk möjlighet att träffa andra Umbracians IRL Codegarden erbjuder. Att få träffa samarbetspartners, vänner, community medlemmar, representanter från Umbraco HQ och inte minst hjältarna på Cloud-supporten och diskutera Umbraco är inte bara roligt utan otroligt givande.

Det var extra roligt för mig att följa med då det var min första arbetsvecka och tanken var att jag egentligen skulle jobba som vanligt. I sista sekunden ändrades detta och jag fick chansen att följa med. Vilken vecka! Jag har lärt mig massor, träffat många trevlig människor från Umbraco-communityt och har haft det väldigt roligt. Föreläsningarna har varit bra och intressanta och det finns alltid något som passar en. Jag ser verkligen fram emot att få vara med på fler Umbraco-event!–Joakim Kullberg, Systemutvecklare/Helpdesk Manager

Precis som Joakim så ser hela Webmind fram emot nästa Codegarden, och alla Umbraco-event däremellan! Tack Umbraco HQ för Codegarden 2019, vi ses nästa år!

Åk till toppen