Det här är nya Webmind

Eller rättare sagt, det här är ny-gamla Webmind, för vi är fortfarande ett sammansvetsat team där samarbete ligger i hjärtat av vår organisation, där vi står med våra kunder genom hela processen – från webbdesign via systemutveckling till uppföljning. Men en hel del har hänt hos oss de senaste 12 månaderna som har fått oss att växa, både trots och tack vare en hel del utmaningar. Sedan starten 2004 har Webmind varit ett värderingsstyrt företag med höga ambitioner och det är just detta som gjort att vi är där vi är idag. 

Webmind 2.0 växer fram

För drygt ett år sedan, just före semestrarna, lämnade flera medarbetare och nyckelpersoner plötsligt och oväntat företaget. Ur den situationen vi hamnade i växte en ny och uppgraderad version av Webmind fram - Webmind 2.0 som en kollega kallade det. Detta blev alltså starten på en välbehövlig förändringsfas, vilket varit utmanande och svårt - men som gjort vårt företag ännu starkare.

När vi som ägare stod inför denna nya situation ställde vi oss givetvis frågan hur vi skulle kunna ta oss framåt på ett bra sätt, då vi hade tappat delar av den seniora kompetensen. Det visade sig snart att vägen framåt låg i tålmodiga kunder, lojala vänner och partners, och inte minst i ett team där en del av oss vid den tidpunkten inte var lika erfarna, men hade ett stort hjärta, engagemang och var villiga att kämpa, förändra och utvecklas. 

Vi gjorde ett stort omtag internt, vi byggde upp, kompetensutvecklade, omformade, skapade nya rutiner och omorganiserade. Så småningom började vi också rekrytera. Trots ett år fyllt med “bumps in the road” gjorde vi vår hittills största omsättning och till och med en vinst. I slutet av 2021 hade vi en ny ledningsgrupp, fungerande rutiner och återigen en trygg arbetsplats med nöjda kunder.

Här är vi nu  

Och nu, ett drygt år efter “versionsuppgraderingen” är Webmind både starkare och bättre än någonsin. Vi är tillbaks på samma antal anställda som tidigare - och siktar på att bli ännu fler! Vi är stolta över att kunna kalla oss ett öppet och inkluderande företag - ett team, även fast vi är mer geografiskt utspridda är vi ändå närmare varandra. Vi är också ännu mer fokuserade på Umbraco. Vi finns i nya härliga lokaler på Lindholmen, vår nya hemsida har lanserats och dessutom har vi fått fler härliga kunder och projekt att se fram emot!


Låt oss presentera teamet som levererar förstklassig webb till våra kunder:  

 • Per Axelsson - Senior Systems Developer
 • Elena Svensson Reutova - Frontend Developer
 • Jonathan Allgulin - Systems Developer
 • Shaheed ulHaq - Senior Systems Developer
 • Poornima Nayar – CTO
 • Joakim Kullberg - Systems Developer & Helpdesk Manager
 • Ester Sandström - Tech Lead & Systems Developer
 • Carl Franke - UX & UI Lead
 • Zandra Sjöberg - Project Lead & CMO
 • Beatrice Larsson - Project Manager & Digital Specialist
 • Emma Trollpil – CFO
 • Jens Josefsson - CEO & Head of Sales

Ledningsgruppen som har bestått av Jens, Emma, Zandra och Ester får nu förstärkning av Calle och Poornima.

Slutligen är vi tacksamma mot de som tog oss hit. Kunder, partners, vänner, familjer och självklart alla grymma medarbetare på Webmind.
 

Stort tack till hela gänget, nu kör vi vidare mot ännu större mål! 


- Jens & Emma

 

Åk till toppen