En vecka med Ucommerce HQ i Århus

Under en vecka i februari spenderade Jens, Linus och Erik hela arbetsveckan på Ucommerce huvudkontor i danska Århus. Tillsammans med utvecklare från Ucommerce core-team utvecklade vi ett s.k. starter kit till Ucommerce med uSite. Vi hann också med en hel del roligt under tiden.

Ucommerce är den främsta e-handelsplattformen för Umbraco. Deras huvudkontor ligger i Danska Århus där plattformen utvecklas, man har också kontor i Australien, USA och England. Webmind är Sveriges enda Ucommerce Power House, deras högsta partnernivå, och som sådan har vi en nära relation med dem.

Konceptet uSite startade vi på Webmind för snart tre år sedan. Sedan förra sommaren har vi utvecklat ett eget ramverk, eller grund, för Umbraco-baserade hemsidor. Vi har sedan dess haft planer på att utveckla konceptet till att också innefatta e-handel och när Ucommerce nappade på vårt upplägg började vi planera det på allvar.

Det var en otroligt givande vecka, förutom att våra utvecklare fick jobba direkt med Ucommerce otroligt skickliga core-utvecklare fick vi också tillfälle att diskutera planer och affärsupplägg med deras marknad, sälj och partneransvariga. Det har definitivt inneburit en ännu högre kompetens för våra utvecklare och ett ännu närmare samarbete mellan bolagen.

Vi hann dessutom med en del roligt utanför kontorstid, middagar, en del öl och goda drinkar i trevligt sällskap. Århus är en fantastiskt fin stad med trevliga människor, bra restauranger och barer och med de fantastiska guiderna vi hade med oss så blev det en riktigt toppen upplevelse.

Vad blir resultatet av det då?

Dels så blir det demoshoppar för Ucommerce som bättre kan visa vad plattformen kan göra.

Det blir också ett starter kit som gör att uSite kan erbjuda kraftfulla, flexibla e-handelslösningar till ett riktigt konkurrenskraftigt pris. Vi jobbar just nu med de första två pilotprojekten och kommer därefter att presentera en paketlösning på marknaden. För Webminds del kan starter kit också används som grund för större mer komplicerade projekt, även där med stor tids- och kostnadsbesparing för våra kunder.

Mer kommer, under våren kommer vi tillsammans med Ucommerce presentera ett erbjudande globalt och vi från båda parter tror att det här innebär en helt ny era inom Umbraco-baserad e-handel, ja kanske rent av en helt unik produkt, ett sätt att ta en Enterprise e-handelslösning i drift på rekordtid och till lågt pris.

Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda inom e-handel, kontakta mig så berättar jag gärna mer.

Åk till toppen