Hipp hurra! Webmind fyller 15 år

Det går fort när man har kul sägs det och de har rätt! Idag fyller Webmind 15 år, jag förstår inte vart alla åren har tagit vägen.

Jag startade Webmind ensam, men med hjälp av Emma som då ”bara” var min sambo. Syftet var att starta en liten webbyrå som byggde hemsidor mestadels till små företag. Det som skulle särskilja Webmind från konkurrenter var att vi skulle se en helhet på ett annat sätt än vad man oftast gjorde då. Att vi skulle ha hela webben ”in mind” när vi byggde hemsidor, att SEO skulle göras ordentligt, läsbara texter, bra bildmaterial m.m. Under den första perioden i företaget arbetade jag mestadels själv med allt och hyrde in programmerare vid behov.

Det var först efter några år som Emma började jobba tillsammans med mig, men då i sitt eget bolag. Det var när webbutvecklarna Robert och Linus började arbete med mig på Webmind som vi började växa och få mer avancerade kunduppdrag. Robert var en viktig medarbetare och var med oss på resan ända tills 2017, Linus är fortfarande kvar hos oss och nu inne på sitt sjunde år på som anställd Webmind.

För fem år sedan firade vi vårt 10-årsjubileum från vårt dåvarande kontor i Vasa. Webmind var då ett gäng på fem medarbetare och vi var ganska nöjda med den storleken. På den här tiden var vi ganska nya på Umbraco men jobbade redan då med communityt, dock var vår produktion mindre och enklare än hur den är idag. Vi har växt otroligt mycket som företag sedan dess, inte bara i antal anställda och kontor utan hur vi jobbar, vilken typ av kunder och projekt vi har tagit oss ann. Sedan vi firande 10 år 2014 har vi hunnit flytta tre gånger, blivit i princip dubbelt så många medarbetare, öppnat företag i ett nytt land, byggt ett hundratal Umbraco-siter, blivit Umbraco Guld Parter, Ucommerce Powerhouse och vi fått ett flertal MVP-titlar.  

Om jag skulle sammanfatta de senaste 15 åren med 5 ord så skulle jag använda: Slitsamt, svårt, stressigt men fantastiskt givande!

Vår vision för Webmind är att fortsätta växa långsamt, stabilt och smart. Vi vill bli fler medarbetare och etablera oss på fler orter, utan att bli för stora för att förlora den familjära känslan. Vi fortsätter fokusera på Umbraco och Ucommerce som vårt enda CMS och e-handelsplattform men breddar vårt utbud genom att arbeta mer med andra kringliggande system som ERP, PIM mm. Vi ska fortsätta vara i topp på Umbraco och Ucommerce, vår kompetensutveckling och med vårt community arbete. Vart vi är på väg? Efter 15 år ser vi fortfarande ingen ändhållplats men vi gillar stigen vi är på. Vi fortsätter framåt, säkerligen med en del små korrigeringar längs vägen men framtiden är ljus.

Vi vill tacka alla som har varit med oss så här långt på resan, alla kunder, alla partners, alla leverantörer men framför allt alla anställda och praktikanter, nuvarande som tidigare, som har skapat den här #webmindfamiljen tillsammans med oss! Tusen tack alla

Jens & Emma på Læsø  

Åk till toppen