Praktik här på vår webbyrå

Nu börjar min 14 veckors praktikperiod på Webminds marknadsavdelning att gå mot sitt slut, jag sitter nu här i min sista vecka och undrar vart all tid har tagit vägen. Det är väl så som man känner när man har haft kul! 

När jag sökte mig till Webmind så kom jag med en tidigare LIA period bakom mig där min huvudsakliga uppgift var att hitta nya affärsmöjligheter på den svenska marknaden. Det var en väldigt givande period där jag jobbade med främst analysarbete och satte upp strategier. Den praktiken gav mig möjligheten att utveckla min analytiska förmåga vilket är något som jag har haft stor användning av även nu under min LIA2. Det jag letade efter inför min LIA2 var att hitta ett företag där jag med mina tidigare teoretiska kunskaper skulle få chansen att arbeta skarpt med riktiga kunder och även få möjligheten att utveckla min kreativa sida, vilket var precis det som Webmind erbjöd mig. Jag känner att min utbildning tillsammans med mina praktikperioder har gett mig mycket erfarenheter och en stabil grund att bygga på. Jag känner mig nu redo att vidareutvecklas och ta nästa steg i min nya karriär. Så examen Here I Come! 

Praktiken startade på Göteborgskontoret men efter bara några veckor gick vi alla över till att jobba på distans, vilket naturligtvis inte var planen från start. Men med gängets stora engagemang och starka lagvilja så var nya rutiner snabbt på plats och praktik hemifrån har rullat på bra. Jag fick också hjälp med att få hem all utrustning jag behövde för att få till ett funktionellt hemmakontor. Att ha gjort majoriteten av mina 14 veckors praktik på distans utan större justeringar i arbetsprocessen, visar på att jag har valt rätt yrke för framtiden.


Visst blev det en speciell LIA eftersom det har varit hemarbete men helt klart fortfarande en lyckad praktik för mig, där jag har fått möjligheten att jobba både självständigt med egna projekt men även tillsammans med alla i teamet. Det som har varit det absolut roligaste med att vara på en webbyrå är att få utveckla min kreativa sida, detta är något jag har saknat lite under studietiderna. Så att nu ha fått kombinera det kreativa med det analytiska och digitala strategiska kunskaperna man har fått med sig från sina studier, har helt klart varit min favoritdel av praktiken. En annan viktig sak jag fått med mig från den här praktiken är vikten av att fokusera på kundupplevelsen och hur man får besökare att konvertera när man bygger upp hemsidor och tar fram content för digitala kanaler. 

Det har varit en otroligt lärorik tid för mig och jag har fått med mig många nya erfarenheter och insikter. Med ett brett yrke som digital marknadsföring är det en stor fördel att ha praktikperioder för att få känna på den kommande yrkesroll redan under studietiden. Det har hjälpt mig att hitta just det jag är intresserad av och vill vidareutveckla mig i. Men fördelarna är så många fler, som praktikant får man möjligheten att stärka sitt nätverk och knyta branschkontakter inför den framtida yrkesrollen. Under min tid hos Webmind har jag fått möjligheten att gå på event, webinar och digitala utbildningar som jag kommer ha stor nytta av nu efter examen. Även för företag finns det många fördelar i att ta emot praktikanter, de kommer med en uppdaterad kunskap som leder till frågor och nyfikenhet som kan bidra till nya tankar och arbetssätt för företaget. För många företag är det också en stora fördel när det gäller att rekrytera nya medarbetare. 

Det har varit väldigt kul att ha fått vara på en plats där man får vara del av så många projekt och jag är tacksam över förtroendet jag har fått under dessa veckor. Vilken härlig företagskultur man har fått tagit del av. Där man alltid får vara delaktig, de har verkligen fått mig att känna mig som en kollega och inte bara en praktikant. Att hela gänget planerade en AW fredagen innan man började sin praktik för att välkomna en, säger väldigt mycket om Webmind och deras unika företagskultur. Tack alla på Webmind för denna givande och spännande tid hos er, jag hann inte bli proffs på fussball men fredags quizen har allt gjort mig klokare 😄

Ett stort tack till min handledare Zandra som har varit både inkluderande och generös med sin kunskap och tid under hela min praktikperiod.

Spännande tider väntar framöver nu med siktet inställt på att komma ett steg närmare min drömroll som digital marknadsförare. 


Tack Isma för din tid här hos oss. Det har varit väldigt roligt att se dig utvecklas här på vår Marknad & Contentavdelningen och hela gänget önskar dig ett stort lycka till.

Åk till toppen