Jens berättar om sin helg på Umbraco Festival i Frankfurt

Förra fredagen var det dags för Umbraco Festival i Frankfurt. Vår egna Jens flög ner och var på plats, inte bara för att lyssna på alla festivalens föreläsningar utan den här gången skulle även han stå på scenen tillsammans med Martin Sandvad.

-Välkommen hem Jens, hade du det bra i Frankfurt?

Absolut. Det blev några intensiva dagar. Detta var första gången jag besökte Frankfurt och jag måste säga att det är en fantastiskt vacker stad. Vi hade väldigt tur med vädret också, det gör inte upplevelsens sämre.

-Berätta lite om festivalen.

Jag vill börja med att säga att festivalen var väldigt proffsigt arrangerad och det är alltid en så härlig stämning när Umbraco-communityt möts. Det är som de säger ”Umbraco -the worlds most friendly cms” -  det skulle jag verkligen säga speglar hela gänget i communityt.

Själva festivalen och föreläsningarna brukar vara en heldag. Arrangören Bite5 bjöd in till mingel kvällen innan på sitt kontor vilket var en härlig start på festivalen. Det är alltid kul att få träffa och prata med andra branschkollegor. En skön start helt enkelt.

Under fredagen var det femton olika föreläsningar mellan åtta på morgonen och sex på kvällen. För att hinna med alla föreläsningar så går de parallellt under dagen så man får välja vad man helst vill lyssna på.

Vi skulle inte tala förrän sent på eftermiddag så det blev en lång dags väntan. Lite nerver hade man allt innan man gick upp på scenen men det var skönt att få stå där uppe tillsammans med Martin.

-Vad pratade ni om?

Jo, temat var hur man kommer ut snabbt på marknaden med en e-handelslösning som kombinerar både content och commerce. Detta med Uccelerate som våra Webmind utvecklare Erik och Linus tillsammans med utvecklare från Ucommerce har utvecklat. Det är ett så kallat starterkit till Ucommerce. Det är till för att byråer och utvecklare enklare och snabbare ska kunna vara igång med sina projekt. 

Eftersom det är så välbyggt och flexibelt kan man i princip sätta upp en komplett och fungerande shop på mindre än en dag, men poängen är att det ska vara startpunkt för större projekt där man kan komplettera med flera funktioner, integrera andra system, bygga ut och om det efter sina specifika behov.

Ett viktigt mål för Uccelerate är att man enkelt ska kunna kombinera vanligt innehåll med e-handelsprodukter.

Jag är väldigt glad för att jag fick möjligheten att tala på festivalen tillsammans med Martin.

-Hur firade ni efteråt?

Efter festivalen var slut bjöd Bite5 på en god middag och fest under kvällen. Festivalen och resan avslutades för mig och några andra nere i centrum med karaokebar och lite gin-drinkar på en uteservering. Dagen efter blev det till att åka hem igen. Jag är väldigt nöjd med helgen kan jag säga!

-Jag glömde fråga, när kommer Uccelerate finnas tillgänglig?

Mycket snart! Tanken är att Uccelerate kommer att lanseras under Codegarden i Odense nu i slutet på maj. Spännande!

 

Vi är glada över att ha Jens tillbaka på kontoret och nu börjar vår planering inför höstens Umbraco Festival här i Sverige. Vi lovar att snart återkomma med mer info!

 

Bilder tagna av Douglas Robar

Åk till toppen