Digitalisera din verksamhet

Alla står vi nu inför olika utmaningar men det är i de stunderna som man har möjlighet att hitta nya sätt att växa sin verksamhet. Genom att ta steget och digitalisera delar av din verksamhet kan du skapa affärsmöjligheter som hjälper dig att växa genom att nå helt nya kunder. Många företag prioriterar inte idag hur de visar upp sig digitalt men det är här möjligheterna finns för er. Vad i din verksamhet skulle du kunna digitalisera för att öka din lönsamhet, kundkrets eller effektivisera ditt dagliga arbete? Att arbeta med digitalisering kan göra att du stärker din konkurrenskraft och hjälper dig att se nya möjligheter.

För många småföretag är ökade kostnader alltid ett stort dilemma, men det finns många sätt där du kan digitalisera ditt företag och förverkliga dina visioner. Vi får inte glömma av att digitalisering innebär effektivisering, där syftet är att det dagliga arbetet ska bli enklare för dig och med det sparar tid. Hjälp finns att få, genom att välja rätt partner och webblösning som anpassas utefter de behov och önskemål du har. Nästan alla startar sin köpresa online, detta gäller även dina kunder,  det är därför viktigt att din webbplats representerar din verksamhet och ditt varumärke på bästa sätt, en liten investering som kan leda till en stor positiv förändring för verksamheten. 

Kanske är det nu du ska titta på hur du kan vidareutveckla din affärsidé med hjälp av digitala lösningar som sen kan effektivisera dina dagliga arbetsuppgifter eller hjälpa dig att hitta nya och bättre sätt att arbeta med både leverantörer, partners och kunder. Kanske kan du också nå ut till fler kunder genom att erbjuda dina tjänster digitalt. Detta är precis vad vår kund Thomey gjorde, de valde att göra en digital satsning som ligger rätt i tiden! De gick från att enbart erbjuda träning på deras anläggning till att erbjuda sina tjänster digitalt till hela Danmark.

Thomey

I början av året lanserade vi och vår kund Thomey.dk, en ny webbplats där de erbjuder skräddarsydda träningspass online till kunder i hela Danmark. Thomey har sedan tidigare ett gym i danska Silkeborg där de erbjuder unika tränings- och behandlingsmetoder för att minska smärta och förbättrat hälsan för sina klienter. Thomey insåg att många hade svårt att hitta tiden till att åka till gymmet, det ledde till att de tog fram en digital affärsmodell där de nu istället kan ta träningen hem till kunderna. De vill erbjuda ett sätt för medlemmarna att kunna utföra sitt träningspass oavsett vart de befinner sig. Med satsningen kan de också gå från att erbjuda träning på plats för privatpersoner till att nu även nå företag runt om i landet som vill erbjuda träning till sina anställda. 

För Thomey skapade vi en skräddarsydd lösning för att hantera prenumerationer så att de nu kan erbjuda personliga träningspass i form av online video för att möta behovet på marknaden och nå folk digitalt i hela landet. I projektet skapade vi ett skräddarsytt och lätthanterat administrationssystem för kunden, så att de enkelt kan hantera prenumeranter och betalningar. Thomeys lösning baserades på Umbraco CMS och vårt starterkit Igloo, de tekniker vi oftast jobbar med. Med Igloo kan vi snabbare starta upp projektet och få tillgång till de standardfunktioner som alla hemsidor behöver. Detta gör att utvecklingstimmar istället kan användas till att öka affärsnyttan för företaget, något som både vi och framförallt kunden vinner på. Umbracos största styrkor är att det är enkelt för redaktörer att underhålla samt enkelt att bygga ut tekniskt. Tack vare det kan nu kunder som Thomey själva hantera medlemmar samt hålla sidan levande med fortsatta uppdateringar av videos och innehåll. När det kommer till att välja andra externa system såsom betalväxlar, affärssystem eller vad som kan tänkas behövas för att skapa just den skräddarsydda lösningen, så gör vi alltid valet efter vad som passar vår kund bäst och som hjälper till att förverkliga kundens vision.

Det har varit väldigt roligt att få hjälpa Thomey gå från enbart en klassisk verksamhet till ett modernt bolag som nu också erbjuder digital tjänster. Det blev en lyckad lansering som på kort tid resulterade i en ökning av över 200 medlemmar och där man även har gått från att enbart nå ut till kundkretsen i Silkeborg till att nu nå kunder i hela landet.

Att kombinera din fysiska närvaro med en digital kan vara väldigt viktigt för att möta framtida behov på marknaden. Just nu är det en bra tid att ta det första steget för att vidareutveckla din digitala närvaro så att du är förberedd på förändringar som kan ske. Vi förstår att steget kan vara stort och lite skrämmande att ta men vi finns här för att hjälpa dig längs vägen och ge dig de bästa förutsättningarna för att starta eller vidareutveckla din digitala resa med Umbraco.

 

Åk till toppen