Vi är nu Umbraco Cloud Powerhouse

Som ni säkert har förstått så älskar vi att arbeta med Umbraco. Vi har varit Umbraco Gold Partner sedan 2018 och i veckan möttes vi av den roliga nyheten att vi har blivit utnämnda till Umbraco Cloud Powerhouse. Vi har erbjudit våra kunder att använda sig av Umbraco Cloud molntjänst sedan 2016 och därför är det extra kul att vi nu får ett kvitto på vårt hårda arbete med Umbraco Cloud. Något vi har märkt de senaste åren att fler och fler både nya och befintliga kunder efterfrågar möjligheterna av att kunna ha sin site i molnet, det är också något vi rekommenderar till alla våra nya kunder.

Men vad är då Umbraco Cloud och varför använder vi oss av det?

Umbraco Cloud är Umbracos satsning på att börja hosta Umbraco siter via deras egen molntjänst som i grunden använder Microsoft Azure. Tidigare fick alla Umbraco byråer ta hand om hosting för sina kunders siter själva men de ville erbjuda en tjänst som ger mervärde för både webbyråerna och för deras kunder.

Vi tycker att Umbraco Cloud är en bra tjänst som gör vårt arbeta enklare och smidigare genom att vi sparar mycket tid på grund av den automation som ingår samt gör det enklare för våra team att arbeta tillsammans med produktion av siter. Något som är viktigt för oss är att utveckling sker i stabila miljöer med ett tydliga flöden där vi på ett effektivt sätt kan testa all ny funktionalitet vi skapat innan den går live. Umbraco Cloud tillhandahåller allt detta ”out of the box”. Idag har vi en bred kundkrets som använder sig av tjänsten; stora internationella företag, enmansföretag, e-handlare och kommuner.

Eftersom tid i slutändan är det som avgör priset för siten så blir utvecklingskostnaden betydligt lägre eftersom vi kan spara just tid med hjälp av Umbraco Cloud. Bland annat så blir uppstartsfasen avsevärt kortare tack vare möjligheten att kunna påbörja nya projekt på en bråkdel av tiden det skulle ta att sätta upp en ny site utan Cloud och vi kan fokusera vår utvecklingstid på funktioner som just du som kund är intresserad av.

Vi ser det som en stor fördel att våra kunder alltid har de senaste säkerhetsuppdateringara via att Umbraco själva skickar ut den senaste versionen av Umbraco CMS till alla siterna på Cloud. Med de automatiserade uppgraderingarna, den enkla installationen och den smidiga distributionen tycker vi att använda Cloudtjänster är det smartaste och mest produktiva sättet att bygga webbplatser på idag. Två bra saker som ingår kostnadsfritt i tjänsten är att alla siter automatiskt får SSL-certifikat genom Umbraco Latch, Umbracos implementation av Let’s Encrypt, och Umbraco Forms där vi kan skapa och anpassa formulär utefter våra kunders behov.

Umbracos Cloudpaket finns i 4 olika storlekar som anpassas efter antal domäner kopplade till hemsidan, hur mycket sidor den innehåller, trafikmängd och hur mycket lagringsutrymme den behöver ha för media-filer. Det finns ett paket som passar just ditt behov.

Detta var lite kort om tekniska fördelarna men vad betyder det egentligen för dig som kund med Umbraco Cloud?

Precis som vi nämnde tidigare så sparas det mycket tid i uppsättningsprocessen av projektet som vi istället kan lägga på att skapa extra funktionalitet och mervärde för er site. Genom att använda Cloud får du en site med mycket bättre kvalité och funktion för samma summa mot om vi skulle sätta upp siten med traditionell hosting.

Tack vare att man automatiskt får ett SSL- certifikat så kommer din site klassas som säker för Google, att ha SSL är faktiskt ett krav för att besökare ska kunna surfa in på din sida via Googles webbläsare nu för tiden. Förutom det är det väldigt bra för din SEO vilket gör att du får ökad möjlighet att ranka högre i Googles sökresultat, något man alltid vill.

Säkerhetsuppdateringar och buggfixar från Umbraco sker automatiskt. Det gör att din Umbraco sajt alltid ligger tryggt live då Umbraco jobbar kontinuerligt med både säkerhet och ny funktionalitet. Utan Cloud behöver man manuell göra dessa uppdateringar av versionen för att hålla siten så säker som möjligt. Utöver det finns Umbraco support tillgänglig och skulle det vara något problem med hostingen av siten så är det något de prioriterar att fixa direkt.

 

Detta är bara några av fördelarna men jag lovar att det finns ännu fler. Om du är intresserad av att veta mer om vilka fördelar Cloud skulle kunna ge ditt företag eller om du har andra frågor om Umbraco Cloud är min kollega Joakim redo med svaren! Skicka bara ett mail till support@webmind.se så återkommer han.

Åk till toppen