Vi certifierar närmare 40 studenter i Umbraco Fundamentals!

Leon har vid två tillfällen hållit i kursen Umbraco Fundamentals, en gång på IT-Högskolan och en gång på Teknikhögskolan. Kursen är utformad av Umbraco och deltagarna får lära sig grunderna i CMS-verktyget. Med hjälp av en arbetsbok får de prova på de olika funktionerna och bygga en site från grunden.

Totalt har 38 studerande gått kursen och så här långt har 92% av deltagarna blivit Umbraco Certified Professionals! Fem av de certifierade studerande har tidigare i år gjort sin praktik hos oss på Webmind. Camilla och Molyn som går på IT-Högskolan och Elena, Jacob och Joakim som går på Teknikhögskolan är nu alltså alla fem Umbraco Certified Professionals. Riktigt bra jobbat Leon och alla duktiga deltagare!

Det var första gången Leon höll i kursen, och att få göra detta på samma skola som han i somras själv tog sig examen från var nog lite extra roligt! Så här säger han som sin debut som utbildare:

Det har varit mycket roligt och givande att åka runt på dessa skolor för att förmedla Umbraco-kunskaper. Jag kände mig som hemma på bägge ställen, kanske en smula mer på IT-Högskolan där jag bara just innan sommaren satt med en hundraåttio grader motsatt vinkel. Jag försöker för tillfället fastlägga vilken vinkel jag tycker om mer. Riktningen är i alla fall Umbraco och det är strålande. Många av eleverna visste tidigare inte vad Umbraco eller ett CMS var för något. De blev nöjda av att se så mycket hända, så snabbt och så enkelt. Nu ser jag fram emot att göra ett besök av samma slag på Yrgo senare i vår.
– Leon Lindeberg, Systemutvecklare

Kurstillfällena är ett resultat av ett nytt och spännande samarbete mellan Umbraco, Webmind och de två yrkeshögskolorna i Göteborg. Umbraco sponsrar med kursavgiften som är 12 000 kronor per deltagare, Webmind med utbildare och skolorna med lokaler och skärpta studerande.

Samarbetet innebär många fördelar för alla inblandade. De studerande får en värdefull certifiering redan innan de avslutat sina studier, vilket ger dem stora fördelar när de kommer ut på arbetsmarknaden. För skolornas del innebär certifieringen att de kan erbjuda sina studerande en bredare utbildning, vilket gör dem mer attraktiva för blivande studerande. För Umbraco innebär det att fler får upp ögonen för vilket fantastiskt och vänligt verktyg det är, och med fler certifierade utvecklare kan communityt och användningen av Umbraco fortsätta växa. För oss på Webmind innebär samarbetet att vi får lov att hjälpa till att sprida kunskap om Umbraco och webbutveckling samtidigt som vi tidigt kommer i kontakt med kompetenta utvecklare, som nu tack vare samarbetet redan är Umbraco Certified Professionals när de tar sin examen.

We are very excited about our Education Program and thanks to Webmind, IT-Högskolan and Teknikhögskolan this program has had an amazing start in Sweden. We hope that even more schools will take advantage of this great opportunity and have their students graduate as Umbraco Certified Professionals.
– Helle Kragelund, Partner Friend Maker, Umbraco HQ

Vi är mycket glada över att vara en del av detta spännande och utvecklande samarbete och ser fram emot att få hålla i fler kurser och träffa massor av duktiga studerande på fler skolor. Tack för den här gången, och grattis till alla nya Umbraco Certified Professionals!

Åk till toppen