Vi har en ny Umbraco Certified Master i gänget!

Vi har sagt det förut och vi säger det igen - Webmind älskar kompetensutveckling. Vi är väldigt glada och stolta över att Ester numera kan titulera sig Umbraco Certified Master. I och med sin nya titel kommer hon också börja lära ut grunderna i Umbraco på utbildningar för blivande utvecklare som en del av jobbet på Webmind.

Att vara Umbraco Certified Master innebär att man som utvecklare har den högsta kunskapsnivån inom Umbraco CMS, vilket kräver flera certifikat för att nå upp till. Det är en stor investering i både tid och pengar, men en viktig bekräftelse för den anställde att få och likaså en kvalitetsstämpel för oss som byrå. Det visar på en gedigen kunskap inom Umbraco för att kunna hitta de mest optimala lösningarna på olika problem och utmaningar, detta gör i sin tur gör att utvecklaren kan leverera den bästa lösningen till sina kunder. Det är med andra ord riktigt stort och häftigt att kunna kalla sig Umbraco Certified Master och särskilt som nyutbildad utvecklare.

Certifieringen är ett krav för att kunna lära ut Umbraco på skolor och nu kommer Ester ta över undervisningen efter vår kollega Leon, som under flera år genom Umbraco Education Programme har handlett kurser för studenter på olika skolor i Göteborgsområdet. Leon har gjort ett helt fantastiskt jobb, men kände att det var dags att lämna över stafettpinnen till någon annan. Ester är ett naturligt val för jobbet, då hon inte bara är en bra utvecklare utan även har erfarenhet av undervisning från sin tid som gymnasielärare.

Det var självklart för oss att satsa på Ester, som både har drivet och ambitionen som krävs och dessutom verkligen vill undervisa utvecklare och visa möjligheterna med Umbraco. Vi ser henne som en förebild för kvinnliga utvecklare och det är otroligt kul att ta plats som kvinna i en annars mansdominerad bransch, det ser vi inte minst på antalet Certified Masters där bara en liten andel är kvinnor. Vi är säkra på att det här kommer bli väldigt bra och vi är så stolta över vår kollega.

Nyligen höll Ester sin första kurs för blivande utvecklare från Yrgo, så här berättar Ester om första kursen hon höll i början på maj:

Det är så roligt att få undervisa igen! När jag började på Webmind trodde jag att mina undervisningsdagar var över, och var nöjd med att få ägna mig åt min andra passion, programmering. Men nu har jag fått möjligheten att kombinera de två och det är jag jätteglad för. Gruppen som jag träffade var toppen och trots att vi inte kunde ses live, så tror jag att det gick riktigt bra! 

- Ester Sandström

Det finns sedan länge en brist på utvecklare och bara inom Sverige räknar man att det kommer vara en brist på 70 000 personer inom tech-branschen fram till 2024, där den större delen utgörs av olika typer av utveckling (som back-end, front-end och DevOps). Branschen har mycket att jobba på för att attrahera ny kompetens, därför är det viktigt för oss att bidra genom vårt engagemang i skolorna för en ökad kunskap om Umbraco och därmed bana vägen för nya branschkollegor.

Nu önskar vi lycka till, Ester! 

 

Vill du läsa mer om Umbraco Education Programme och Leons senaste kurs kan du göra det här.

Åk till toppen