Webmind 2018 – en nyårskrönika

Nästan varje år säger jag att det här har varit det bästa året hittills i Webminds historia, och det gör jag även i år! Kanske är jag en obotlig optimist men med tanke på vad vi har uppnått under året så tycker jag ändå att jag kan stå för det.

En kort summering visar kanske varför, vi har tagit emot 9 praktikanter under året, vi har anställt tre av dem plus ytterligare två erfarna medarbetare, vi har fått 2 MVP-titlar, tagit de högsta partnerskapen hos båda våra partners, arrangerat en rad Umbraco Meetups, ett kundevent och en Umbraco Festival, haft en uProfile, rest till Odense, Århus, Frankfurt och Tel Aviv, vi har startat ett bolag och släppt två starterkits.

Rejäl expansion

Vi har öppnat ett nytt kontor i Örebro där Erik nu jobbar på att etablera oss på marknaden. Det nya kontoret ger oss inte bara tillgång till en ny del av marknaden utan också en utpost lite närmre Stockholm. Erik flyttade i början av året och efter knappt ett år på en adress går nu flyttlasset vid nyår till ny adress. Framöver hittar ni Erik hos Hive på Drottninggatan mitt i Örebro. Erik har fortsatt arbeta som en del av vårt team med dagliga kontakter med oss i Göteborg, men ser fram emot att få kollegor på plats i Örebro också.

I Göteborg har antalet medarbetare ökat rejält, från att ha varit fem medarbetare och en hund i början av året kan vi nu i slutet räkna till 10 medarbetare, två hundar och en ny praktikant.

Vi har dessutom startat ytterligare ett bolag, A Little North AB, som ägs av Webminds ägare Jens och Emma tillsammans med två av våra anställda, Erik och Linus. Bolaget äger och utvecklar starterkits som används både av Webmind och av byråer världen över.

Utmärkelser, certifieringar och partnerskap

Vi satsar en hel del på kompetensutveckling och att våra två nyanställda juniora utvecklare redan har två Umbraco certifikat vardera och kan titulera sig Umbraco Certified Developer är riktigt bra. Att dessutom två av våra seniora utvecklare kan titulera sig Umbraco Certified Masters, vilket innebär att de har tagit samtliga Umbraco cert, är fantastiskt.

Vi har dessutom jobbat på att stärka andras kompetens. Leon har utbildat närmare 40 elever från två olika klasser i Umbraco. Utbildningen avslutas med att eleverna genomför ett certifieringstest, de kan när de klarat testet titulera sig Umbraco Certified Developer. Det har varit ett härligt samarbete mellan Webmind, Umbraco och två lokala YH-utbildningar.

Men rena utmärkelser är också härligt, Emma blev utnämnd till månadens uProfile av Umbraco i oktober. Erik och Linus fick varsin Ucommerce MVP-titel vid årets partner summit i danska Århus samtidigt som vi för andra året i rad blev utnämnda till Ucommerce Power House. Som enda svenska byrå innehar vi deras högsta partnernivå.

Och äntligen tog vi steget fullt ut och blev Umbraco Gold Partner. En stor satsning för oss, både ekonomiskt och kompetensmässigt, som vi har velat göra i flera år. Nu tillhör vi en liten exklusiv skara byråer världen över som har den högsta nivån av Umbracos partnerskap, och fördelarna för oss och våra kunder är många.

 

Kunder och projekt

Vi har självklart fortsatt vårt nära samarbete med flera av våra tidigare kunder samtidigt som vi har fått in nya kunder med spännande projekt. Företaget Future Group med varumärken som Bliz, Dr.Zipe och Prestige skaffade totalt fem olika webshoppar från oss. Symetri blev en ny storkund med tre projekt startade under året.

De två nya starterkitten, som numera ägs av A Little North AB, lägger grund för snabbare och proffsigare produktion. Igloo är det starterkit vi använder som grund för i princip all vår Umbraco-produktion, samtidigt som Uccelerate används som vår giva utgångspunkt för e-handelsprojekt i Ucommerce.

Samtidigt som vi fyllt på med juniora talanger började också två nya seniora medarbetare. Först blev Johannes en del av vårt team och fyllde på med en massa kompetens och erfarenheter, och sedan började Roger med över 20 års erfarenhet och blev vår första dedikerade projektledare. Med en ny projektledare kom det nya rutiner och bättre arbetssätt vilket har ökat vår kvalitet och stabilitet.

Umbraco Sweden Festival

Vi arrangerade en rad Umbraco events under hösten som avslutades med Umbraco Sweden Festival i november. Den andra upplagan av vår festival blev mer officiell i samarbete med Umbraco och den blev större och bättre än den första.

Med över 80 besökare från minst fem olika länder, 15 talare och två olika spår blev dagen en fantastisk upplevelse för alla inblandade. Nu pågår planeringen för att göra nästa års upplaga ännu större och bättre.

Mer skoj än någonsin

Även om det har varit arbetsresor så har våra vistelser i Århus, Odense och Frankfurt varit oerhört roliga och vi har skapat massor av nya relationer, samtidigt som vi fått möjlighet att stärka gamla fina relationer.

I övrigt så har det som vanligt varit en massa tårtor och bubbel, lunchgrillande, AWs, flera Gin & Tonic-provningar och Fussball-spelande, och vi avslutade året med en annorlunda julfest med middag och boulespel.

Framåt

Ambitionerna och lusten är på topp, vi börjar 2019 med att ha våra partnerskap på plats, en större personalstyrka än någonsin och med stora, spännande projekt i produktionen. Under 2019 kommer vi arrangera fler events, både för kunder och utvecklare, än någonsin. Vi kommer att ta emot nya praktikanter och vi räknar med att bli ytterligare medarbetare under året. Kanske blir det också fler tekniska partnerskap, vi fortsätter att fokusera på ett CMS och en e-handelsplattform men tittar på andra typer av system.

Vi fortsätter att sikta mot toppen, vi ska bli ännu bättre och vara den främsta byrån i Sverige på Umbraco och Ucommerce och vi ska ha ännu roligare på vägen!

Jag passar på att tacka kunder, leverantörer, partners, vänner, praktikanter och inte minst mitt team Emma, Linus, Erik, Leon, Johannes, Elena, Jasmin, Joakim och Roger för allt fantastiskt ni har bidragit med under 2018!

Åk till toppen