Webmind öppnar sitt första kontor i Danmark

Förra veckan berättade vi den stora nyheter på våra sociala medier att flyttlasset gick för våra chefer Emma och Jens som flyttade till danska Læsø. Flytten betydde också att Webmind i måndags öppnade sitt första danska kontor. Detta är en dröm som gått i uppfyllelse för de båda! Vi ställde lite frågor till Jens för att få veta mer om hur tänkarna har gått inför flytten och vad som händer framöver.

 Kan du inte berätta lite om Læsø, hur ni hittade hit och vad det är som gör att ni älskar ön?

Emma och jag har alltid trivts väldigt bra i Danmark, det är något speciellt med atmosfären och människorna som alltid fått oss att känna oss som hemma. Under en period tog vi ofta färjan mellan Göteborg och Fredrikshamn. På en av turerna satt vi ute på däcket och njöt av sommarsolen när vi såg en stor ö mitt mellan Göteborg och Fredrikshamn. Vi fick reda på att det var en väldigt trevlig ö som heter Læsø.

För snart fem år sedan beslöt vi oss för att åka iväg och fira julen i en stuga i Danmark. Efter lite letande så hittade vi en stuga som passade oss perfekt, och den låg just på ön Læsø. Detta blev vår första resa hit och vi blev direkt förälskade i ön, lugnet, bebyggelsen, naturen och människorna där. Allt med ön är rätt unikt. Efter den julen så har vi semestrat här flera gånger per år under olika årstider och trivts väldigt bra.

För drygt ett år sedan, på Emmas födelsedag i juli var vi här. Vi satt ute vid det kristallklara vattnet en solig och skön dag när Emma sa ”Här vill jag bo!”. Sedan den dagen har vi försökt hitta en bra lösning på hur allt skulle lösas och det känner vi att vi nu har.

 

Hur känns det nu med flytten och byte av land?

Det känns fantastiskt att vi nu äntligen har flyttat hit. Det har varit mycket jobb med att få en lösning på allt men det har det varit värt. Vi har trivts bra i Göteborg men ingen av oss har haft annat än företaget som binder oss dit och det vi förut kallade för storstadspuls känns numera mest som stress. Här trivs vi bra och mottagande på ön har varit otroligt välkomnande. 

Nu när ni inte kommer vara på plats i Göteborg längre, hur kommer det dagliga arbetet att fungera?

På Webmind har vi under flera år jobbat för att man ska ha möjlighet att arbeta vart man vill. Vi använder flextider, man får jobba hemifrån om man vill och vi har haft anställda som tillfälligt varit på andra orter. Linus jobbade under en period i Berlin, Leon i Tel Aviv och numera finns Erik och Elena på vårt kontor i Örebro, så att jobba med ett utspritt team klarar vi fint.

Att som chefer jobba på distans är kanske lite ovanligare, men vi ser att det ska fungera fint. Mycket av våra vanliga arbetsuppgifter kan vi sköta vart som helst så länge vi har varsin dator med bra uppkoppling, produktionsteamet i Göteborg och Örebro sköter sig bra utan oss. Vi är väldigt stolta över alla i vårt team och tacksamma för att de sköter om allt på plats nu. Dessutom så struktureras det om lite i företaget och en befordran kommer snart offentliggöras. Det återkommer vi till snart!

Samtidigt så räknar vi med att ofta åka till Göteborgskontoret, redan vår andra vecka på Læsø åker jag en snabb tur till Göteborg och veckan efter åker vi båda dit. Så kontakten med kunder, partners och medarbetare i Göteborg och Sverige ska inte bli lidande på något sätt.

Vad betyder Webminds nya kontor för den danska marknaden?

I samband med flytten så startar vi nu också ett danskt bolag, Webmind IVS. Syftet är att underlätta för danska kunder att göra affärer med oss. Vi har inte för avsikt att börja rekrytera utvecklare i Danmark som det ser ut som utan vi kommer att jobba här med sälj och kundkontakt medan vårt utvecklingsteam i Sverige fortsätter att växa.

Efterfrågan på de plattformarna vi jobbar med, danska Umbraco och Ucommerce, växer i Sverige men marknaden för dem är avsevärt större i Danmark. Vi vet att vi gör bra jobb med båda och att både Umbraco och Ucommerce uppskattar samarbetet med oss. Så vår närvaro på plats i Danmark kommer säkerligen innebära flera danska kunder och uppdrag. Redan idag jobbar vi med ett flertal danska kunder, ibland direkt och ibland via danska samarbetspartners.

Att vi nu kommer finnas på den danska marknaden är otroligt spännande och utmanande, vi har stora förväntningar. Att vi dessutom ska bo och leva i Danmark känns helt fantastiskt bra. Vi är otroligt tacksamma för vår fantastiska personalstyrka som driver produktionen vidare i Sverige på sådant sätt att det här blir möjligt för oss.
–Emma Trollpil


Nu har ni knappt hunnit göra er hemmastadda men vad ser ni mest fram emot nu?

Vi ser mycket fram emot att få igång vardagen, lära oss språket, upptäcka alla guldkorn på ön och bara njuta av vårt nya liv här på ön. Vintern är fantastisk med mörkret, lugnet och det omväxlande vädret. Men jag får erkänna att jag ser fram emot sommaren med sol, bad, turister, uteserveringar och livet som ökar på ön. Att bo och jobba på en sandstrand med några meter ner till vattenbrynet känns helt fantastiskt oavsett årstid.

Men också att få mötas upp med resten av gänget i #Webmindfamiljen, på Læsø, eller andra platser ska bli roligt. Extra kul ska det bli att ta hit alla medarbetare för kickoff eller andra aktiviteter och få visa dem runt på ön.

Expansionen mot danska kunder och partners känns också spännande. Vi vet hur duktiga vi är på våra danska plattformar så att kunna konkurrera på den danska marknaden med dem blir en givande utmaning som vi ser fram emot.


Vilket äventyr detta är för Emma och Jens, vi är alla väldigt glada för er skull. Det väntar spännande tider både för er och för Webmind. Men den störta nackdelen med flytten är att vi saknar er redan, speciellt våra älskade kontorshundar Ragazza och Asti. Tur att ni snart kommer och hälsar på!

Grattis Danmark och ett stort lycka till från resten av #webmindfamiljen!

Åk till toppen