Rapport från Leon i Tel Aviv

Helgen börjar på fredag och den är 22 grader varmt i stället för regn och snöslask. Annars är det inte så stor skillnad på att jobba som systemutvecklare i Göteborg jämfört med Tel Aviv enligt Leon Lindeberg, systemutvecklare som just nu jobbar för Webmind på distans från Israel. Vi gjorde en Skypeintervju och kollade läget.

Rapport från Leon i Tel Aviv

– Läget är bara bra, det är 22 grader varmt här nere. Det är härligt att ha en solig promenad till jobbet i stället för svensk vinter. Jag och min flickvän har varit här sedan januari och ska stanna till den 1 mars.

Hur kommer det sig att du jobbar på distans från Tel Aviv?

– Jag går en utbildning som heter .NET-utvecklare på IT-Högskolan, samtidigt som jag jobbar på Webmind. Jag ville prova på hur det var att jobba på distans, och anledningen till att det blev Tel Aviv var att jag och min flickvän ville fly lite från den svenska vintern. Jag har varit här förr och det är en härlig stad och jag har också en del släktingar här som vi passar på att hälsa på.

Hur funkar det praktiskt?

– Sedan början av februari har jag en arbetsplats på ett mysigt kontorshotell med stora balkonger, mitt i Tel Aviv. Jag trivs jättebra. Eftersom jag jobbar som systemutvecklare, back-end, så jag sitter jag mest och kodar. Jag har kontakt med de andra på Webmind via Skype och chattprogrammet Slack. På måndagsmötena är jag och min kollega Erik, som sitter i Örebro, med på Skype. Jag förstår man kan sakna fysiska möten, men med dagens teknik tycker jag det funkar lika bra med videosamtal. Och när vi chattar i Slack är kompenserar vi att de fysiska uttrycken saknas med mycket emojis!

Hur är det att jobba i Tel Aviv?

– En sak som är annorlunda är att deras helg är fredag–lördag – kommer man då är det helt tomt. Annars kan jag inte säga att jag märkt så stora skillnader, och de flesta här på kontorshotellet pratar engelska och inte hebreiska. Tel Aviv är en stad med stor IT-bransch, och många framgångsrika företag som till exempel Waze. På en gata i närheten av mitt kontor har Google ett campus, med massvis av olika evenemang och föreläsningar dit jag tänker gå någon gång.

Är du sugen på att fortsätta jobba på distans framöver?

– Den närmaste tiden kommer jag att bo kvar i Göteborg. Men det är kul att få chansen att prova på distansjobb, och jag kan absolut tänka mig att göra det igen i framtiden – man kan ju vara var som helst i världen, så länge det finns bra internet.

Åk till toppen